directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els anticementiri nuclear convoquen una nova mobilització contra la candidatura d'Ascó

La CANC fixa el 7 de març com a data per celebrar la marxa a Móra d'Ebre

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Diumenge 7 de març a Móra d'Ebre. Aquest és el dia i el lloc escollit per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) per una nova mobilització contra la candidatura d'Ascó (Ribera d'Ebre) a acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. La CANC denuncia que la candidatura d'Ascó ha estat organitzada en base a un 'fals' consens', una procés 'fraudulent', i a uns interessos 'particulars'. Abans de la manifestació de Móra, però, la CANC ha organitzat assemblees informatives al territori que començaran aquest divendres a Gandesa. El darrer 24 de gener, més de 2000 persones ja van mostrar-se en contra de la candidatura d'Ascó en una manifestació que va recórrer els carrers de la localitat.

Comparteix
   

La CANC assegura que l'únic consens que hi ha a l'àrea nuclear d'Ascó és 'en contra' del cementiri de residus radioactius. Així, des de la Coordinadora, es recorda que sis dels tretze municipis que formen part de l'Associació de Municipis en Àrees amb centrals nuclears (AMAC) han aprovat mocions en contra del cementiri -Flix, la Fatarella, el Molar, Móra d'Ebre, Corbera d'Ebre i la Torre de l'Espanyol- que representen el 70% de la població de la zona. A més, el municipi de Vinebre, a tocar de la central d'Ascó, convocarà un referèndum per conèixer la posició dels veïns.

Tal com recorda en un comunicat la CANC, la candidatura d'Ascó tampoc compta amb el suport de 76 ajuntaments del seu entorn, ni de nou consells comarcals (inclòs el de la Ribera d'Ebre), que han aprovat mocions contràries al MTC.

Precisament aquesta manca de consens social, fa que la Coordinadora demani la retirada de la candidatura d'Ascó i faci una crida a la mobilització. Tot i que la manifestació no serà fins diumenge 7 de març a les 12 hores a Móra d'Ebre, aquest divendres 12 de febrer, s'iniciaran tot un seguit d'assemblees informatives arreu del territori. La primera serà a Gandesa, dissabte serà el torn d'Amposta, divendres 19 de febrer a Falset, i dissabte 27 de febrer a Sant Jaume d'Enveja (Montsià).

Recordem que el passat 26 de gener, l'Ajuntament d'Ascó va aprovar per 7 vots a favor i 2 en contra presentar candidatura a acollir l'MTC. El passat dissabte, el govern espanyol va fer públic que un total de vuit municipis opten al magatzem nuclear després que la Comissió Interministerial n'hagi exclòs cinc per no ajustar-se als requisits de la convocatòria i un municipi hagi decidit retirar la seva candidatura. Els vuit municipis són Ascó (Ribera d'Ebre); Albalá, a Càceres; Melgar de Arriba i Santervás de Campos, a Valladolid; Torrubia, a Sòria; Yebra, a Guadalajara; Villar de Cañas, a Conca, i Zarra, a la Vall de Cofrents, al País Valencià. El projecte de l'ATC i el seu centre tecnològic associat suposarà una inversió de 700 MEUR. Per a la construcció del magatzem s'estima una mitjana diària d'uns 300 treballadors durant els cinc anys de la primera etapa, amb algun pic de fins a 500 treballadors.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.