directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern aprova una reforma 'a fons' de successions amb l'exempció per al 94% de declarants

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell de Govern ha aprovat aquest dimarts el Projecte de llei de regulació de l'impost de successions i donacions, que incorpora els canvis que ja es van incloure en la Llei de mesures fiscals i financeres a finals del 2009 i algunes novetats. Amb aquesta llei, l'impost desapareixerà per al 94% dels declarants i el percentatge arriba al 99% per a les herències entre cònjuges i al 97,5% en les de pares a fills. El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha assegurat que, d'aquesta manera, es fa una 'reforma a fons', però no una eliminació, tot i que ha afegit que l'impost quedarà restringit a 'les herències de patrimonis de molt elevada quantia'.
impost, successions, campanya, autobusos
Comparteix
   

Castells ha explicat amb la llei es posa 'l'impost al dia', incorporant les modificacions que s'han anat produint en els últims anys, amb l'objectiu de tenir una llei 'com la que aspirava a tenir la immensa majoria de la societat catalana, que volia una reforma a fons, però no l'eliminació'. De fet, Castells ha assegurat que l'impost quedarà restringit a 'les herències de patrimonis de molt elevada quantia', un fet que ha justificat per 'contribuir a aconseguir una societat millor, més justa i equilibrada'. 'L'impost pràcticament desapareix per a la immensa majoria dels patrimonis', ha assegurat.

El conseller ha recordat que ja es van adoptar unes reformes de l'impost a finals d'any, per la via de la Llei de mesures fiscals i financeres –i amb tensions dins del tripartit-, i que ara s'ordenen en aquesta llei, que ara es tramitarà al Parlament per la via d'urgència. Castells ha parlat de 'reforma radical'.

Si fins ara el llindar a partir del qual es pagava l'impost era igual en els dos casos -18.000 euros-, a partir de l'aplicació d'aquest acord les herències entre cònjuges no paguen fins a 500.000 euros –i 150.000 addicionals-, mentre que en el cas de pares a fills aquest límit és de 275.000 euros –i 125.000 addicionals-.

La llei també contempla una progressivitat pel que fa a la seva aplicació en tres fases. No es preveu que s'apliqui en la seva totalitat fins l'1 de juliol del 2011 i es preveuen dues fases intermitges: de l'1 de gener del 2010 fins al 30 de juny del mateix any s'aplicarà en un 25%, mentre que de l'1 de juliol del 2010 al 30 de juny del 2011 s'aplicarà en un 62'5%. La llei també tindrà conseqüències a nivell de recaptació, que serà del 40% respecte al que es recaptava ara.

Castells ha assegurat que quedaran exempts el 99% de les herències entre cònjuges i el 97,5% de les herències de pares a fills. A un patrimoni heretat major, la reducció de l'impost serà menor, però ha assegurat que aquest impost desapareix a 'efectes pràctiques' per al 94% de declarants. 'Aquells que diuen que no han eliminat l'impost saben quants cònjuges declaraven una herència entre 2 i 5 MEUR? Disset, dels que setze seguiran pagant', ha dit, però ha afegit que es tracta de 'patrimonis molt quantiosos'.

La llei aprovada introdueix algunes novetats respecte a l'acord a què els tres socis del Govern van arribar aquest desembre. Entre aquestes novetats hi ha una nova reducció del 95% per a les donacions per constituir la primera empresa, amb l'objectiu de fomentar l'emprenedoria entre els joves. També s'ha ampliat a les persones sense parentiu, però amb vincles laborals o professionals amb l'empresa, la reducció del 95% de què actualment gaudeixen les transmissions d'empreses. Fins ara, aquesta bonificació només se la podien aplicar els hereus que tenien algun vincle familiar amb el donant o difunt.

També s'ha incorporat una reducció per a l'adquisició de l'habitatge habitual, de manera que les persones que l'heretin del difunt podran mantenir la reducció del 95% encara que se'l venguin abans de 5 anys, sempre que destinin els recursos a adquirir el seu propi habitatge habitual.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Almogaver fletxa Sabadell
10 de febrer de 2010, 22.27 h

Els que tenen diners ja fa temps que tenen mecanismes per no pagar com empadronar-se a un municipi valencià o d'altres i de passada perdem els impostos que paguen mentre estàn vius, Bravo Castells.



Aqui sempre paga la classe mitja, perquè això que diuen és si els fills o conjuges no tenen patrimoni és a dir no tenen un pis per viure si el tenen la cosa canvia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de febrer de 2010, 09.28 h

Que paguen los muy ricos, que son los que viven de las rentas del capital, no los que vivimos del trabajo. MUY BIEN SrCASTELLS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.