directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 19 de juny de 2024 03:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

L'acte central de l'onada del 28-F serà el diumenge 21 al Vendrell

Versarà entorn de Pau Casals, nascut al municipi, i el discurs a l'ONU del 24 d'octubre de 1971

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Les activitats de foment i promoció de la participació en la propera onada de consultes independentistes tindran el seu punt àlgid el 21 de febrer, quan la Coordinadora Nacional de consultes sobre la independència organitzarà al Vendrell (Baix Penedès) l'acte d'equador de campanya. La festa, que es preveu multitudinària i vol emular el tancament de campanya del 13-D a Sant Cugat, 'també servirà per a esperonar els municipis tarragonins i de l'Ebre a què també celebrin consultes el 25 d'abril i el 20 de juny', segons Uriel Bertran, responsable de la campanya de participació de la coordinadora.
Inici, campanya, consultes, 13D
Comparteix
   

La coordinadora prepara un esdeveniment que versarà sobretot entorn de la figura del músic Pau Casals, nascut al Vendrell, i del discurs que va fer a l'ONU el 24 d'octubre de 1971. En comptes d'un acte multitudinari d'inici de campanya a Barcelona -com feu en motiu del 13-D-, ara ha optat per un cap de setmana més proper al dia de la votació i en un municipi que sí que organitzarà consulta.


Tarragona i l'Ebre, poc mobilitzats

El 13D, només els municipis de l'Arboç, Constantí, Les Piles, Montbrió del Camp i Almoster van animar-se a fer una consulta sobre la independència de Catalunya. Dels 77 municipis que celebraran la consulta el 28F, fan sols Alforja, Barberà de la Conca, El Vendrell, L'Espluga de Francolí, La Torre de Fontaubella, Llorenç del Penedès, Montblanc, Riudecanyes, Vilaplana i Xerta són de les vegueries del Camp i l'Ebre. L'acte del 21 de febrer mirarà d'aconseguir un major impacte entre els mitjans i la societat civil de la demarcació per tal de corregir la tendència.

De fet, a mitjan gener ja es va constituir a Xerta (Baix Ebre) la Coordinadora per a les Consultes a les Terres de l'Ebre amb la finalitat d'optimitzar esforços i assessorar les coordinadores o entitats locals que vulguin impulsar una consulta popular a la zona. L'acte de constitució precisament va tenir lloc a Xerta perquè serà el primer municipi de l'Ebre en celebrar una consulta, aquest 28 de febrer. El seguiran Ulldecona i Alcanar, al Montsià, que la faran el 25 d'abril.

Les JERC, pel
Paral·lelament als actes de la coordinadora, els partits també preparen les seves pròpies campanyes de foment del vot. Les JERC van presentar ahir la seva campanya a favor del , que ve acompanyada del següent vídeo:







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.