directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 03:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Patxi López vol donar lliçons a Catalunya mentre fa gala de la seva insolidaritat

El Lehendakari, nomenat per una via poc democràtica, critica des de Madrid les demandes catalanes de concert econòmic.

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Amb les seves paraules, Patxi López, intenta confondre la demanda catalana sobre el concert econòmic i critica CiU i el catalanisme per reclamar un sistema fiscal propi. Afirma que Catalunya no pot estar "penjant-se les medalles" quan l'economia  funciona i "parant la mà" i "donant la culpa a la resta d'Espanya quan les coses van malament", i  de cap de les maneres pot "voler separar-se". El directe!cat va publicar,un informe del Govern Basc titulat “El concert econòmic és generalitzable a qualsevol comunitat autònoma” en el que queda palès que 'des del punt de vista jurídic seria possible generalitzar l’extensió del regim de concert a totes les hisendes autònomes'.

Comparteix
   


Etiquetes
Les declaracions de López s’afegeixen  a la darrera actitud del PSC i la seva portaveu econòmica Rocío Sampere en qüestionar les darreres balances fiscals publicades pel Conseller Mas Colell, amb la mateixa metodologia aplicada pel socialista Antoni Castells. Tal i com va confirmar una de les professionals més reconegudes en matèria de balances fiscals -i que va col·laborar en el càlcul amb els dos consellers- la professora Nuria Bosch, rés no és casual, en uns moments on Catalunya pateix doblement la crisi econòmica i on cada cop més la ciutadania ho té més clar. López a més ha deixat clar que en el cas del País Basc l'actual majoria PSOE-PP "ha introduït normalitat i tranquil·litat en la vida política i social d'Euskadi". 

Patxi López critica allò que li permet fer política i al que no està disposat a renunciar

El Lehendakari, al igual que el  seu partit, i el PP no volen renunciar al concert econòmic ni a Navarra ni a Euskadi i pretenen  donar lliçons al catalans. les seves paraules són un veritable insult a l’esforç  i la solidaritat dels  catalans des de fa molts anys. Malgrat que López ha  reconegut que Catalunya "habitualment aporta més del que rep i es podrien buscar fórmules per fer algunes compensacions",  no accepta un sistema fiscal propi "que desequilibri el conjunt del país". Segons López , Catalunya acaba de pactar un sistema de finançament amb el què estava d’acord, per això assegura que:  "cal ser raonables amb les normes de cadascú i fer les coses el millor possible en cada moment".
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
28 de març de 2012, 16.01 h

#23 Tampoc esperis gaire + del PNB


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
28 de març de 2012, 15.50 h

#7 En aquest cas, crec que no parla només com espanyol sino com a Lehendakari. No ens equivoquem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
28 de març de 2012, 15.39 h

#38 Son molt ells en general, van a la seva i nosaltres ens cal aprendre a anar + ala nostre


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Emili fletxa Terassa
28 de març de 2012, 13.53 h

#36 Deus teinr les teves raons que no posaré pas dubte, però per mi en López no representa els bascs, sinó a un partit socialista que s'ha hagut d'agenollar al PP per poder manar tot hi havent negat l'entrada a les urnes una bona colla d'autèntics bascs. Em resisteixo a creure que els bascs no siguin solidaris amb el poble català. Ara que els socialistes són nefastos a tot arreu de la Penísula, igualment que els altres, d'això no en tinc cap dubte. Què tenen en comú ?. . . . Són esp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
jordi fletxa barcelona
28 de març de 2012, 10.35 h

Si hi ha alguna cosa que els socialistes y oeoeris catalans haurien d'aprendre, és que els del país basc defensen el seu concert davant de tot, quan els d'aquí fan tot el contrari, i és per això que els socialistes bascos(perquè també ho diuen els catalans) tenen la poca vergonya de dir-nos insolidaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Isabel fletxa Santa Eulàlia
28 de març de 2012, 09.58 h

#33 Emili, està molt clar que volem el mateig, peró així com els catalàns si que son solidaris amb els vascos, ells no ho son amb els catalàns.
No vol dir res el que volguem aconseguir , ells ja tenen concert economic, per tant que l'aconseguim nosaltres o no els hi patina, es mes ho troben mal fet que el reclamem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
PereelDigne fletxa Granollers
28 de març de 2012, 01.28 h

Mira López, farem el mateix amb el concert econòmic però al revés: Catalunya assoleix el concert i el País Basc, solidari amb tots els pobles espanyols, el suprimeix. Segur que si anem així ens entendrem. I no t'oblidis que ets Lehendakari havent perduts les eleccions i pactant amb el PP. Les teves afirmacions són de les persones que tenen molta barra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Emili fletxa Terassa
27 de març de 2012, 23.15 h

#30 "No debes" seguir escrivint en espanyol. . . . ningú t'ho ha demanat, o sia, d'obligació res de res, i no tallis la frase, eh? S'ha de llegir tota seguida per entendre el seu significat real. Tens tres solucions o n'aprens una mica més, que tampoc ho fas tant tant malament, o no critiquis una H que a la fi ni té cap so, o pots canviar de forum si vols, no hi ha cap porta tancada per ningú. Tots en fem d'errors jo el primer, però no critiquem (per una H) el sistema d'ensenyamet d'un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Emili fletxa Terassa
27 de març de 2012, 22.08 h

#31 Isabel,no estic d'acord amb el que dius. Ella, els bascs, volen el mateix que volem nosaltres, o sia, els valors o els calers que genera la nostra Comunitat o Poble, pagant els gastos d'estat que petoquen, i adnministrats (els nostres) per nosaltres mateixos. No és això el que volem també?
Ara, . .. com que a més a mes, són mals veins (els que ens administren, sisplau per força), nosaltres també volem canviar d'escala.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Emili fletxa Terassa
27 de març de 2012, 21.54 h

#30 El dialecte quin idioma és? Saps quina diferència hi ha entre dialecte i idioma ?, a que no ! ! ! ! Si només saps el que t'han ensenyat potser t'han enganyat com en tantes altres coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.