directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU comença a posar distància amb el PP

El grup presenta una esmena a la totalitat de la llei pressupostària de l'Estat espanyol

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

CiU ha presentat una esmena a la totalitat al projecte de Llei d'Estabilitat Pressupostària de l'Estat que demana que s'equiparin les exigències de reducció del dèficit i deute a l'establert a la Constitució i al Tractat de la Unió Econòmica i Monetària (UEM). Així mateix, l'esmena proposa que es distribueixin equitativament els esforços d'estabilitat pressupostària entre administracions públiques. Segons afirma, "no són admissibles les mesures d'intervenció i supressió de l'autonomia financera de les comunitats autònomes que no compleixin uns objectius de dèficit i endeutament imposats des de l'Estat i molt més exigents que els establerts a la UEM", un precepte que veu "abusiu".

Comparteix
   

CiU creu que els objectius per estabilitzar els pressupostos públics són actuar contra el dèficit i l'excés d'endeutament públic i estimular el creixement. Partint d'aquetes premisses, ha presentat una esmena a la totalitat a la llei de pressupostos. Aquest dilluns ha expirat el termini per registrar les esmenes del text que estan tramitant les Corts espanyoles per la via urgent i que estableix sostres de despesa per totes les administracions públiques per aconseguir reduir el dèficit i recuperar el crèdit.

CiU considera que el projecte de llei impulsat pel govern espanyol "dóna molta més importància als objectius de control del dèficit i deute que els fixats per la Unió Europea" i en aquest sentit aposta per "ajustar el projecte a allò que exigeix la Constitució i el Tractat d'Estabilitat de la UEM". Les esmenes es debatran dijous al ple del Congrés. 

Distribuir equitativament els esforços d'estabilitat pressupostària

Per aquest motiu demana que es distribueixin equitativament els esforços d'estabilitat pressupostària entre administracions públiques ja que "el principi de lleialtat institucional hauria de presidir la regulació normativa en matèria d'estabilitat pressupostària". El grup aposta perquè "l'esforç de correcció del dèficit i de minoració de l'excés de deute sigui absolutament proporcional als compromisos competencials de despesa i deute entre administracions i no recaigui amb molta més duresa sobre les administracions autonòmiques més endeutades".

CiU tampoc considera "assumible" la transposició que ha fet el govern espanyol del sistema sancionador ja que el projecte estableix una sanció a les administracions autonòmiques "que multiplica per dos la sanció màxima aplicada al Tractat de la UEM". Tampoc veu "admissibles" les mesures d'intervenció i supressió de l'autonomia financera de les autonomies que no compleixin uns objectius de dèficit i endeutament imposats per l'Estat.

Equiparar les exigències de reducció del dèficit i deute

D'altra banda l'esmena demana que s'equiparin les exigències de reducció del dèficit i deute a l'establert al Tractat de la UEM i la Constitució. CiU afirma que el concepte pressupostari de reformes estructurals amb efectes pressupostaris a llarg termini no ha està definit "ni sembla que sigui possible donar una definició objectiva d'aquest concepte aplicable a les competències de cada administració pública". 

A més, assenyala que el projecte" nega la possibilitat d'aplicar la normativa europea quean és més permissiva que l'espanyola", fet que "limita la capacitat de les administracions públiques per impulsar el creixement i l'ocupació en termes molt més durs que els exigits pel Tractat de la UEM".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Eva fletxa Barcelona
28 de març de 2012, 11.11 h

Una altra "misse en scène" de la Santa Aliança CyU-PP. Només gent amb coeficient intel·lectual inferior a 69 s'ho pot creure.
Sempre presenten esmenes d'aquest tipus quan saben que no prosperaran. No és que CyU i el PP siguin amics, sinó simplement que CyU és la franquícia catalana del PP. CyU s'entèn amb el PP per tot el que és important per a ells (negocis sucosos) i de tant en tant fan un teatret de putxinel·lis pels retardats que els voten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 de març de 2012, 10.25 h

Ara se'n recorda aquest home de presentar l'esmena ???. Ara ni falta els fa als peperos la vostra esmena, o és que no se'n recorda que tenen majoria absoluta ??? No us recordeu que l'any passat els vàreu donar suport ???. No vàreu donar també suport, si bé amb un altre govern, a les subvencions de les autopistes madrilenyes ???. Quan Vostè lluiti a favor dels interessos de Catalunya i dels seus ciutadans, començarà a gunyar algun punt, dels milers que ja porta perduts en credibilitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 de març de 2012, 09.46 h

Sí, poseu-hi distància, quanta més millor. Als enemics de Catalunya no els podeu tenir de companys. No us aportaràn rés de bo per a Catalunya. El PP lluny del nostre país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
28 de març de 2012, 08.58 h

Sense el pp se enfonsen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Narcs fletxa Barcelona
27 de març de 2012, 12.41 h

Fins que no vegi fets reals que demostrin la seva voluntat real de caminar cap a l'estat propi això es queda en un no res.
Per ara han eliminat ambixades, han retallat en serveis de comunicació catalans, han pactat amb els més espanyolistes del Parlament i els hi han donat vicepresidencies a la diputació de Barcelona i al organ dels mitjans audiovisuals de catalunya....o sigui gens coherent, com és CiU.

Simulador Politico-Militar i Econòmic de franc i per internet uneix-te a les forces c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós
27 de març de 2012, 11.39 h

El distanciador és aquest corrupte, presumpte inocent, Duran i Lladre ?
Què han de dir ! Ara a esperar el moment en que creguin oportú pujar al carro de les oportunitats, però aquesta vegada no ho aconseguiran, la societat civil té memoritzat per desgràcia tot el llistat de traidors i botiflers que ens han estat venent i estafant duant aquets anys de "democràcia". Aquets rebrots de fals independentisme són iguals que els brams d'ase, tàctiques per anar estirant de la rifeta. Sels hi ac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
27 de març de 2012, 11.30 h

"CiU comença a posar distància amb el PP".
Ja, com sempre! A enganyar els quatre rucs que els segueixen, encara.

Tot i convergència assolirem la . . .

Visca Catalunya estat, aviat! Que tenim pressa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.