directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

De Guindos considera que 'no hi ha pacte fiscal que solucioni els comptes de ningú'

El ministre d'economia espanyol oblida l'espoli fiscal històric i nega que un pacte fiscal sigui la solució per Catalunya

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El pacte fiscal de Mas queda lluny, i el concert econòmic, té un horitzó pràcticament impossible. Malgrat els esforços del govern de la Generalitat per fer entendre a les institucions de l'Estat espanyol la necessitat que té Catalunya de millorar molt el seu finançament, des del govern de Rajoy les negatives es succeeixen. El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ha dit aquest dimarts a RAC 1 que el que la gent demana és 'tornar al creixement econòmic' i que és la prioritat absoluta de l'executiu de Mariano Rajoy. Si no, ha dit, 'no hi ha pacte fiscal que solucioni els comptes de ningú'. Ha donat a entendre, doncs, que el projecte estrella del Govern de la Generalitat no està entre les prioritats del de Mariano Rajoy. 

Comparteix
   


Etiquetes
Deutes com els que es deriven de la disposició addicional tercera de l'Estatut o del fons de competitivitat són qüestions secundàries per a un De Guindos que ha repetit en diverses ocasions que el principal problema de les autonomies és la dificultat per accedir als mercats financers.

També ha dit que el que cal ara, i és al que el govern de Mariano Rajoy es dedica, és que Espanya torni al creixement econòmic i deixi de destruir ocupació. En aquest sentit ha afegit: "Si no aconseguim això, no hi ha pacte fiscal que solucioni els comptes de ningú".

Segons ha dit, en la reunió que ha mantingut aquest dilluns al vespre amb el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, el tema del pacte fiscal no s'ha tractat, perquè per a l'executiu espanyol la prioritat és solucionar aquesta dificultat d'accés als mercats financers. I un cop recuperada l'economia: "Se'n podrà parlar com s'ha fet sempre", ha assegurat el ministre.

En el marc d'aquest accés als mercats financers, el que sí ha sortit a la reunió entre el ministre i el conseller d'aquest dilluns a la nit és el tema dels hispabons, és a dir, la possibilitat que Espanya emeti deute públic en nom de les comunitats. És un tema que De Guindos veu amb bons ulls perquè "redundaria en una reducció dels costos de finançament i aprofitaria que en aquests moments el tot és més que les parts". Ha estat en aquest punt quan ha recordat la "incapacitat" que tenen "moltes comunitats i ajuntaments" per finançar-se.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
JosepB fletxa Sabadell
29 de març de 2012, 18.53 h

Quin cinisme !! De Guindos que no me he caido de un guindo !!. El fotut es que en Mas fa com si sentis ploure. Senyor Mas: Es pixen a la seva cara i vostè creu que plou?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Rauric fletxa La Guingueta
28 de març de 2012, 19.14 h

Que algú ens doni alguna avantatge de que seguir lligats a Espanya és positiu, a veure qui troba una sola avantatge?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Narcs fletxa Barcelona
28 de març de 2012, 15.10 h

Una mentida més d'un espanyol al servei de Madrid, però es pensa de Guindos que ens mamem el dit o què?

amb un 10% d'espoli sumat a un efecte multiplicador del PIB d'aquest si s'eliminés tal espoli més a un augment de la inversió estatal si tinguessim el nostre propi estat més un possible hub del prat més una gestió capdavantera del Port de Barcelona més un corredor Mediterani fet en temps record es pensa aquest sectari espanyol que no ens en sortiriem més aviat i millor? i aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 de març de 2012, 10.10 h

Mentrestant a Catalunya estem patint totes les retallades hagudes i per haver, fins i tot a costa de les nostres vides (retallades en la sanitat), mentre les altres comunitats se'n estan fotent de nosaltres. És clar, nosaltres sempre a més de ser més papistes que el mateix papa, alimentem aquelles comunitats que menys s'ho mereixen. D'això se'n diu ser solidari a les nostres esquenes, les del teixit obrer, jubilats, funcionaris i els més desvalguts, que no a les esquenes d'aquests galifard... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mario fletxa barna
28 de març de 2012, 10.06 h

Evident, per això s'hauria de demanar el concert econòmic, si hem de demanar algo ( el mas va prometre que no anirien a demanar res a madrit )
S'ha d'apostar fort, perquè ens neguin alguna cosa important, no nimieses que fan pena i riure, ja veieu com governa CIU el país, venent-lo i pactant amb el PP tot el que el PP vol, no el nostre govern. Ja n'hi ha prou


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 de març de 2012, 10.05 h

#4 Ni en Mas ni cap dels seus, i menys l'Oriolet Pujol, tenen pebrots d'alçar la veu al seu amo. I això, que el botifler de president que hi ha a Catalunya, quan va guanyar les eleccions va dir que plantaria cara a ecspana. El què no sé, és a quina cara es referia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
28 de març de 2012, 10.02 h

#2 Uuuuuiiii amic meu!!!!! Abans en Mas no s'hagi de tret de la màniga el pla B, el C, el D etc. etc., el "govern dels millors" tenen temps d'anar remenant les cireres, fer el que els vingui la gana i si convé fotre-se'n de tots nosaltres a cara descoberta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 de març de 2012, 09.41 h

Ja ho veieu, no hi ha Pacte Fiscal. És clar que no, ja estava vist des de un principi. El conte del Pacte Fiscal no és , ni més ni menys, que cortines de fum engegades per C.i U. per fer passar el temps i continuar a on estàn. Bé, donç s'ha acabat la coartada. Polítics no espereu més enganys vinguts d'Espanya. No ens donaràn rés. Seguiu a l'ANC i anem tots a el que ens interessa : INDEPENDÈNCIA !!!. jA ESTÀ DEMOSTRAT QUE ELS POLÍTICS NO HAN FOTUT RÉS FINS ARA. Bé, s'ha ac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
28 de març de 2012, 08.23 h

"'no hi ha pacte fiscal que solucioni els comptes de ningú'".
Doncs això és el que volen els de "cobardia y unión"!

Visca Catalunya estat, el mes aviat que tenim pressa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Rauric fletxa La Guingueta
27 de març de 2012, 18.40 h

Aquesta cantarella ja la coneixem... ara no toca... donant llargues com sempre. Ara toca arreglar els comptes d' Espanya encara que s'ofegui Catalunya. Vol dir que sense Catalunya no poden sortir del seu forat negre.
Sortim de la crisi i en parlem. Quan n'haguem sortit haurem d'esperar a que passi no se què. I quan hagi passat no se què, haurem d'esperar... i mentre anar-nos sagnant. Ja n'hi ha prou que ens prenguin per idiotes. Artur, diga-li avui el que s'escau: volem fotre el camp!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.