directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Greenpeace denunciarà l'Estat per incomplir la legislació europea amb el cementiri nuclear

Per la seva banda, ICV traslladarà els mateixos incompliments a Brussel·les

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Greenpeace ha anunciat aquest dimecres al Parlament que denunciarà el Ministeri d'Indústria espanyol per incomplir en el procés per escollir la ubicació del cementiri nuclear el conveni d'Aarhus sobre participació i informació. Ho ha dit Carlos Bravo, responsable d'Energia Nuclear a l'Estat, després de mantenir una reunió amb una delegació d'ICV-EUiA, encapçalada pel secretari general de la formació ecosocialista i candidat a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, 'Aquest procés és totalment il·legal i el portarem als tribunals pròximament', ha destacat Bravo. Herrera ha anunciat que portaran les denuncies de Greenpeace en aquesta matèria a Europa.
central nuclear asco 1 I
Comparteix
   

Bravo ha explicat que una de les qüestions principals que s'han tractat en la reunió amb ICV-EUiA ha estat la resolució del govern espanyol del 23 de desembre del 2009, que va donar inici al procés per la ubicació del cementiri nuclear. Ha considerat que el procés 'és totalment il·legal i vulnera unes normatives que estan vigor a l'Estat des de fa anys i en concret com el conveni d'Aarhus'. Segons Bravo, per aquest magatzem s'hagués tingut que posar en marxa 'un procés participatiu que és totalment diferent al que s'ha portat a terme' per part del govern espanyol.

'Ningú coneix el projecte, ni el seu estudi de seguretat, ni els alcaldes que s'han posicionat com a candidats tenen coneixement dels projectes ni ningú ha pogut conèixer-los ni opinar', ha dit. 'Aquest procés és totalment il·legal i el portarem als tribunals pròximament', ha anunciat. Bravo ha concretat que la resolució del govern espanyol 'la impugnaran davant els tribunals de justícia', però ha afegit 'que el Ministeri d'Indústria no respon a aquestes impugnacions i s'ha d'anar directament als tribunals'. De fet, ha acusat el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, de vulnerar tot tipus de normatives que ja estan en vigor a l'estat espanyol.

Bravo ha afirmat que 'és obvi que el procés no ha generat cap consens social, ni territorial ni polític i ha generat un ampli rebuig social'. 'Hi ha hagut un enorme problema territorial', ha ressaltat. Segons ha criticat, 's'ha generat una pugna política que s'hauria d'haver evitat'. 'Zapatero va dir que hi hauria d'haver un ampli consens social', ha manifestat, per dir que el Ministeri d'Indústria ha iniciat un procés que ha portat a tot el contrari.

ICV demanarà a Zapatero al Congrés que pari el procés

Herrera ha explicat que ha acordat amb coordinar-se amb Greenpeace. 'Les denuncies que ens ha traslladat Greenpeace, que evidencien que s'ha vulnerat la normativa comunitària en participació, les portarem a Europa, perquè el procediment vulnera el conveni d'Aarhus sobre participació i informació en matèria ambiental'. Herrera ha dit que ho portaran a Europa 'per paralitzar el procés i perquè el govern espanyol s'ho pensi'.

Així mateix, Herrera ha anunciat que també traslladarà al Congrés dels Diputats la voluntat de parar el procés. Ha explicat que aquest dijous presentarà una interpel·lació on traslladarà a Zapatero que 'paralitzi un procés que no té consens social, ambiental ni territorial'. 'Un mandat elemental que lliga amb la voluntat del Partit Socialista, d'ERC i ICV, i connecta amb el sentiment de molts diputats de l'Estat'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.