directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao retreu a Sebastian el concurs 'estil Benvingut Mr. Marshall' en què han convertit el cementiri nuclear

El republicà recorda que les terres de l'Ebre estan fartes de ser un 'monocultiu nuclear'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha demanat al ministre d’Indústria espanyol, Miguel Sebastián, si pensa consensuar amb la Generalitat la instal·lació del magatzem nuclear. Ridao ha recordat al ministre: 'A hores d'ara, ja haurà rebut la carta del president de la Generalitat, que va dir que tenia moltes ganes de llegir, i on s'expressa l'unànime rebuig institucional i territorial a la possible ubicació d'un magatzem nuclear a Ascó'. El portaveu republicà ha reclamat que 'el que se li exigeix al govern de l’Estat és un procés transparent i participatiu, no aquesta espècie de concurs estil 'Benvingut Mr. Marshall' on un sol Ajuntament pot hipotecar tot un territori i les futures generacions, crear hipoteques de caràcter social, econòmic i mediambiental o de salut pública, un acte injust i irresponsable'.
Joan Ridao, Esquerra, ERC
Comparteix
   

Per al portaveu d’Esquerra al Congrés, ‘un procés participatiu no vol dir una simple consulta de les comunitats autònomes, vostè ha canviat les regles de joc a mitja partida’. Ridao ha recordat al ministre espanyol que ‘el decret de 2006 estava fet en consonància amb el sisè Pla de gestió de residus radioactius i de les resolucions del Congrés, i comptava amb la participació decisiva de les comunitats, mentre que ara d’aquests elements no se’n sap res’.

Segons Ridao, les comarques de l'Ebre 'estan fartes de ser un monocultiu nuclear’ amb 3 centrals, una en desballestament i que produeixen el 40% del total de l'energia nuclear de l'Estat'. El republicà ha defensat una 'gestió individual' de l'energia, com als Estats Units amb 59 magatzems en 53 estats; i a la vegada interina, 'a l'espera de trobar una solució definitiva que avui no existeix’.

Per a Ridao, 'el que és indubtable és que Catalunya és un dels països més nuclearitzats del món, més dependents. Al món hi ha una mitjana del 15%, a Espanya del 20% i a Catalunya el 53%, després de França i Lituània'.

Segons el dirigent d'ERC, ‘la gent ha dit prou, que cadascú assumeixi la seva responsabilitat'. 'Cada territori que gaudeixi dels beneficis de l'activitat nuclear, en forma d'energia, que també n'assumeixi els inconvenients, en forma de gestió de residus', ha sentenciat.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Tumor cerebral fletxa Vall de l'Ebre
11 de febrer de 2010, 11.05 h

Com poden desapareixer parts dels decrets, com la decisió de les comunitats, o sigui mes d'una, per l'instalacio d'un MTC?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.