directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PP i UM forcen una compareixença d'Antich per explicar la ruptura del Pacte

No descarten presentar una moció de censura

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La iniciativa del PP, amb el vot favorable d'Unió Mallorquina, ha forçat la compareixença del president Francesc Antich, al Parlament balear perquè expliqui el trencament del pacte el divendres passat. En una sessió plenària que se celebrarà el 18 i 19 de febrer, Antich haurà d'explicar l'expulsió d'UM de les institucions balears per la imputació de diversos càrrecs del partit en l'Operació Voltor. D'acord amb l'article 167.2 del Reglament, la Junta de Portaveus ha aprovat aquesta iniciativa amb els vots a favor dels populars i els nacionalistes, i les abstencions del PSIB i el Bloc. El dia 19, els grups parlamentaris podran intervenir de menor a major representació per espai de 30 minuts.
francesc antich, psib, president de les illes balears
Comparteix
   

Finalment, i tal com demanava aquest dimarts el portaveu parlamentari dels populars, Francesc Fiol, el president del govern balear, Francesc Antich, haurà de comparèixer al parlament de les Illes Balears per explicar què el feu dur a terme la ruptura del pacte el passat 5 de febrer. Mitjançant un comunicat del Parlament, la Junta de Portaveus d'aquesta institució ha anunciat que s'ha aprovat aquest dimecres celebrar una sessió plenària, amb l'ordre del dia d'un Debat general sobre acció política i govern els dies 18 i 19 de febrer, atenent l'escrit presentat per part del grup parlamentari popular, a causa de les circumstàncies especials i crisi del govern.

La iniciativa ha rebut els vots a favor dels populars, els quals presentaven la proposta, i els dels nacionalistes (UM). Socialistes i el Bloc s'han abstingut en aquesta votació i per tant Antich haurà d'explicar-se davant la cambra autonòmica el pròxim 18 de febrer. Vint-i-quatre hores després de la finalització del discurs del president Francesc Antich, serà el torn de les intervencions dels grups parlamentaris, de menor a major representació, per espai de mitja hora cadascun. En el cas que els grups presentin propostes de resolució, aquestes s'hauran de debatre a la sessió plenària del 23 de febrer.

Aquesta iniciativa s'aprova al Parlament una setmana després que alguns alts càrrecs d'Unió Mallorquina fossin detinguts en el marc de l'Operació Voltor, i dies després, el president de l'executiu balear decidís trencar el pacte de govern que va signar el 2007 amb UM i el Bloc. En aquesta cita parlamentària, es podrà entreveure amb quins suports compta el president socialista en el Parlament.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.