directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Els treballadors de la CCMA denuncien el 'segrest del pluralisme i la independència' als mitjans públics

Els comitès d'empresa de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio consideren que les 'quotes polítiques' són més 'progovernamentals'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han denunciat en un comunicat que la reducció de membres del consell de govern de l'entitat, que passa de 12 a 6, 'segresta el pluralisme i la independència informativa'. El Parlament ha votat la reforma de llei que configurarà el nou model de consell. Els comitès d'empresa dels mitjans públics critiquen també que la nova proposta es basa en 'quotes polítiques' de caràcter més 'progovernamental' i que això 'trenca el consens' que hi havia amb la llei anterior. 'Ens allunyem del principi que els mitjans públics han de ser un afer de país i no un objecte de desig del Govern i dels partits', afegeixen els empleats.

Comparteix
   


Etiquetes
Des dels comitès es denuncia que a partir d'ara les decisions del consell es podran aprovar 'a partir només de la majoria absoluta', cosa que trenca el consens i la pluralitat vigent. Els sis candidats per al nou consell són Brauli Duart, Núria Lloarch i Antoni Pemán (a proposta de CiU), Xavier Guitart i Josep Vilar (proposats pel PSC) i Armand Querol (candidat del PPC). L'antic consell, amb dotze membres, incloïa també representants proposats per ERC i ICV-EUiA.

El comunicat també critica que els mitjans públics 'no es poden desenvolupar sense un pressupost suficient' ni 'si són camp de batalla partidista'. Així doncs, els treballadors de la CCMA es mostren preocupats per les actituds 'd'uns i altres' partits polítics ja que consideren que desprestigien i resten credibilitat a la funció dels mitjans públics.

Els empleats de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio es mostren 'atents' al full de ruta que desplegaran els nous gestors de la CCMA, i tenen 'la voluntat d'assegurar-se que els mitjans públics continuïn sent de tota la ciutadania, i que compleixin el servei públic pel qual van ser creats'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
mario fletxa barna
29 de març de 2012, 12.54 h

Durant el mandat de pujol ja era així, i ara continuen amb la mateixa política retrògrada de totes totes, no saben fer res més? l'estan cagant igual que el seu predecessor i líder a emular, CAMBÓ. Us recomano llegir el llibre d'en Barrera (Cambó), és del tot recomanable i veureu com la història es repeteix fil per randa, el llenguatge és molt bo i la narració esplèndida, i fàcil de llegir per la dinàmica de la narració ,( la pots agafar i deixar sense perdre el contingut).


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
atlasac fletxa Vila-real
29 de març de 2012, 10.54 h

I com en temps franquistes aquestes coses que jo dic VAN A LA PAPERERA ! ! !

Ahir vaig aguantar al tal Francisco Caja, sols dirè que 1000 ETARRES que estan a la PRESO no li arriben ni a la punta de la sabata d´aquesta repugnant cosa.....i ves per on, estava embrutant de MERDA TOTA UNA TELEVISIO ! ! ! GRACIES !, MOLTES GRACIES METROPOLITANT per donar-nos a conèixer les TONELADES DE MERDA PUDENTA QUE TENIM QUE AGUANTAR, GRACIES ALS NOSTRES? D´ELLS ! ! ! POLITICS AVUI MATEIX DIMITIREU TOTS? -... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pep fletxa Vallès
29 de març de 2012, 10.11 h

#2 Si fa un temps m'haguessin dit que un dia jo defensaria al PSC hauria dit que estaven torrats, però aixó ja passa de taca d'oli.
Ben cert que el PSC no es independentista. Que es unionista (amb alló de la palla mental del federalisme). Que preten seguir amb l'espoli fiscal en nom d'una solidaritat mal entesa. Però almenys al PSC hi ha un sector catalanista que, fins ara, ha tingut força dins el partit. Com si no s'hagues pogut fer la llei de normalització lingüística, el codi de co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Narcs fletxa Barcelona
28 de març de 2012, 19.43 h

Per mi tan repugnant és el PP com el PSOE per tan "pensador gratuït, l'únic pacte que m'hagués agradat és CiU-ERC-SI el que ha fet CiU és donar protagonisme a uns espanyols i no a uns altres espanyols o sigui que anem ben arreglats....

Simulador Politico-Militar i Econòmic de franc i per internet uneix-te a les forces catalanes!, enllaç:
http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de març de 2012, 18.27 h

Doneu-li les gràcies al CiU per saltar de la segona força més votada (PSC) a la tercera (PP) i regalar-li la vicepresidència de la CCMA. Tot un afer per aconseguir allò de la "transició nacional", juas... Ai no, que ara és "Estat propi" sense la independència. Sí, però no; no però sí. Qualsevol ambigüetat és superada pels fets: la PPvergència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.