directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

David Cameron, líder dels conservadors britànics: 'Vivim al Regne Unit, però som dues nacions'

Alex Salmond creu que un govern conservador al Regne Unit tindrà poca autoritat per decidir sobre els assumptes escocesos

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

'Vivim al Regne Unit, però tenim dues nacions, dos parlaments i dos governs que necessiten treballar junts, i reconèixer-ho no hauria de ser un problema'. Són les paraules del líder de l'oposició conservadora al Regne Unit, David Cameron, al diari escocès The Herald. Cameron, que aquest divendres farà un discurs de precampanya a Perth, Escòcia, ha defensat 'una agenda del respecte' entre Westminster i el parlament escocès de Holyrood i ha assegurat que si guanya les eleccions es reunirà amb el primer ministre Alex Salmond la primera setmana d'estar al càrrec. La campanya a Escòcia és molt important pels 'tories', ja que només tenen un diputat escocès al parlament de Londres.
david cameron
Comparteix
   

David Cameron vol renovar la imatge dels Tories a Escòcia. Conscient dels pèssims resultats electorals que el partit té al país des de l'era de Margaret Thatcher –en les últimes eleccions britàniques només van aconseguir un diputat-, Cameron ha advertit en una entrevista a 'The Herald' que ell lidera 'un nou partit conservador, diferent al que hi havia al poder els anys vuitanta'.

Cameron sap que si els Tories no milloren els resultats electorals a Escòcia, qualsevol govern britànic conservador seria acusat de tenir poca legitimitat a Edimburg. De fet, el primer ministre escocès, Alex Salmond, ja ha insinuat que un govern conservador al Regne Unit tindrà poca autoritat per decidir sobre els assumptes escocesos, un argument que podria reforçar els seus plans per celebrar un referèndum per a la independència.

'Entenc les preocupacions de la gent sobre l'escala d'un mandat britànic i entenc les preocupacions perquè Escòcia es governi amb respecte', ha assegurat Cameron a 'The Herald'. Amb tot, Cameron ha acusat Alex Salmond de prendre els escocesos 'per estúpids' per pretendre la independència d'Escòcia i ha advertit que el líder nacionalista 'comet un error al ser tan simplista i donar per segurs els vots dels escocesos'.

Cameron ha assegurat que en el context actual de crisi econòmica l'argument per la independència d'Escòcia perd força. 'Alex Salmond creu que pot convèncer a la gent dient 'oh, si fóssim independents no tindríem deutes, no tindríem dèficit, no tindríem cap problema'...la gent sap que això no té sentit', ha criticat Cameron. El líder conservador ha afegit que que calen més poders fiscals per Escòcia, però no ha precisat quins.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.