directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Treball destinarà 800.000 euros a subvencions perquè les petites i mitjanes empreses impulsin Plans d'Igualtat

Un estudi indica que les dones perdran presència en el mercat laboral en els pròxims catorze anys

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Departament de Treball ha creat una línia de subvenció de 800.000 euros per incentivar que les petites i mitjanes empreses també elaborin Plans d'Igualtat d'oportunitats entre homes i dones i no només les empreses de més de 250 treballadors, que hi estan obligades per llei. D'aquesta manera, 30.000 pimes de les comarques gironines podran presentar projectes que tinguin com a finalitat evitar la discriminació laboral entre homes i dones en qüestions com els salaris, l'accés a càrrecs de responsabilitat o la conciliació de la vida familiar i la laboral. Cada empresa que vulgui dur a terme aquest pla haurà de comptar amb més de 30 treballadors i rebran un màxim de 10.000 euros per desenvolupar-lo. Precisament ahir es presentava un estudi alertant que les dones perdran presència al mercat laboral durant els propers 14 anys.
'No només millora el clima laboral, sinó que a més les empreses guanyen en competitivitat perquè quan hi ha un pla d'igualtat s'aprofita el 100% de tot el personal treballador, no com quan hi ha desigualtats que hi ha un 50%, que són les dones, que estan per sota de les seves capacitats', afirma la directora del Programa per a la Igualtat d'Oportunitats en el Treball, Sara Berbel.

D'altra banda, 70 empreses de les comarques gironines, les que compten amb una plantilla de més de 250 treballadors, hauran d'incorporar pròximament en els convenis col·lectius quines mesures emprendran per afavorir la igualtat, tal com estableix la llei per la igualtat que va entrar en vigor el passat 23 de març. Berbel ha assegurat que malgrat que no hi ha previstes sancions per a les empreses que no elaborin el pla, sí que es reforçaran les inspeccions per garantir que es compleixi aquesta llei.

En total, són 956 convenis a tot Catalunya i Berbel s'ha mostrat confiada amb que no hi haurà reticències per part dels empresaris a incorporar el Pla d'Igualtat d'Oportunitats tot i que en un principi hi havia preocupació per la despesa econòmica que podia comportar i 'no ho veien com una oportunitat'. Per això, Treball ha incorporat una segona línia de subvencions que, amb 1.000.000 d'euros, atorgarà un màxim de 20.000 euros per empresa perquè adoptin un Agent per la Igualtat que faciliti el desenvolupament dels plans.

'Es tracta de veure en quins llocs hi ha desigualtat entre homes i dones i elaborar estratègies perquè no hi siguin'. Així defineix Berbel el contingut d'aquests plans però també reivindica que hi ha empreses en les que no hi ha discriminació per raons de sexe i d'altres que han estat pioneres incorporant aquestes mesures encara que no fos obligat per llei. També posaran a disposició de les empreses uns qüestionaris de diagnosi perquè puguin localitzar en quins punts hi ha desigualtat i quins aspectes s'han de reforçar i garanteixen l'atenció personalitzada als dubtes que puguin anar sorgint.

Precisament, aquest dimecres han organitzat una jornada a Girona on representants del món empresarial han pogut plantejar a l'administració les preguntes que pugui generar l'adaptació a la nova normativa.

Impulsar les dones treballadores


Berbel considera que l'índex de només un 4% de dones que ostenten càrrecs de decisió dins les empreses és 'incomprensible' i ha explicat que en la línia del programa 'Jo directiva', que ja van impulsar l'any passat i que és un seminari formatiu que treballa amb dones per facilitar-ne l'accés a càrrecs directius, han proposat el programa 'Àgora' que va dirigit a directives i dones emprenedores i que aposta per contribuir a desenvolupar els reptes professionals de les dones.

Pèrdua de presència al mercat laboral

Precisament ahir es va presentar l'índex laboral Manpower, un estudi sobre el mercat de treball encarregat per aquesta empresa al catedràtic Josep Oliver, professor d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), indica que el 2020 les dones tindran menys presència en el mercat laboral, arribant a perdre fins a 580.000 treballadores en aquests catorze anys. L'estudi també destaca que en els darrers 30 anys, del 1977 al 2006, s'han incorporat 4 milions de dones nascudes a l'estat espanyol al mercat de treball, sent un 'element determinant de la nova oferta laboral', segons Oliver.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Enric fletxa La Plana Baixa
13 de juliol de 2007, 13.41 h

Molt més barat i efectiu seria que la Generalitat o les associacions feministes publiquessin llistes de les empreses amb menys discriminació de gènere i llistes de les empreses amb més discriminació, tant en els alts càrrecs com en els llocs de treball assignats a dones. Les propies dones consumidores --i també molts consumidors-- podrien decidir de quines marques comprar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.