directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 10:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

‘Operació Garzón contra l’independentisme català’ lluita contra l’oblit

Llibertat.cat està recollint fons per a finançar un documental que recordi la persecució a independentistes en motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona ‘92

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 29 vots )
carregant Carregant

Hi ha un breu episodi de la història que sembla haver caigut en l’oblit. Quanta gent recorda que en motiu dels Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona es van perseguir i torturar independentistes com a amenaça perquè els altres es quedessin a casa? Quanta gent recorda que això va passar en una operació al capdavant de la qual hi havia el jutge Garzón? Per fer front a aquest oblit, Llibertat.cat està recollint diners per crear un fons que els permeti fer un documental titulat ‘Operació Garzón contra l’independentisme català’, coincidint amb el 20è aniversari dels Jocs Olímpics i amb l’expulsió de Garzón de la judicatura espanyola.

Comparteix
   


Etiquetes
“És absolutament necessari i urgent”, afirma David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils. I és que el documental vol recordar “l’altra cara de les Olimpíades del 92”, donar veu als independentistes que van ser torturats, recordar l’actuació de Garzón i el desplegament militar que es va fer, entre d’altres aspectes. La imatge de Garzón ha passat per la premsa com la d’un gran defensor de la democràcia. El que no es recorda és la seva actuació l’any 1992. Per això Llibertat.cat vol retornar a la llum els fets reals.

El documental analitzarà “ els fets cronològicament, s'endinsarà en els entramats de la tortura a l'estat espanyol, tant als Països Catalans com a la resta del món. A banda, abordarà la repressió i la tortura patida per l'independentisme català d'ençà de la transició espanyola i fins al 92”.

La campanya per a finançar el documental demana un total de 6.000€. Aquesta xifra ja s’ha superat, la qual cosa permetrà als realitzadors de dotar el documental de més qualitat i pagar les despeses d’edició i distribució. Com més diners es recullin, més facilitats tindrà el documental per arribar al gran públic.

La iniciativa ha estat duta a terme entre Llibertat.cat i Zeba Produccions. Ja compta amb el suport d’entitats com Alerta Solidària i l’Associació Memòria conta la Tortura. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
14 de novembre de 2014, 10.59 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 9 de Noviembre de 2014, día sin duda alguna histórico, hemos asistido al desarrollo de la Consulta Catalana para decidir sobre el futuro político de Catalunya y sus ciudadanos.
Esta ejemplar jornada democrática y de expresión de la voluntad popular ha podido realizarse a pesar de todas las incertidumbres que se cernían sobre ella por las continuas amenazas lanzadas tanto desde las instancias gubernamentales españolas, como desde los medios de radio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
4 d'abril de 2012, 00.07 h

#2 Roger Bachs,ja sabem que el fet de que una sentència internacional declari a espanya com a culpable de tortures tant et fà,però és la teva opinió ens la pela,ets així de ridícul,així d'insignificant,així de patètic,així d'espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 d'abril de 2012, 13.18 h

Molt bona feina, ara no crec que el nou consell del audiovisual a mans de CiU PP i PSC l'arribi autoritzar.ne la seva emissió mai per a TV3. o qualsevol canal o mitjà privat del anomenat sometent mediàtic al servei del unionisme sociata, ppero i convergent amb Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.