directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els barcelonins podran enviar fotodenúncies a l'Ajuntament a través del mòbil

Des del consistori asseguren que servirà per 'agilitzar' els tràmits

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Barcelona posarà en funcionament a l'estiu nous serveis ciutadans a través del telèfon mòbil. Un dels més nous serà el que oferirà als veïns la possibilitat d'enviar, mitjançant el seu terminal telefònic, fotografies que serveixin per denunciar incidències o informar de desperfectes a la via pública o els serveis municipals. Així, la fotografia serà rebuda ràpidament a l'Ajuntament i, segons ha explicat la gerent de l'e-administració del consistori, Pilar Conesa, servirà per actuar més ràpid en la seva resolució. A més, una altra aplicació servirà per conèixer l'estat del trànsit a la ciutat. En tres anys s'espera poder oferir el 80% de serveis de consulta per mòbil.
telefon mobil sms missatge text
Comparteix
   

Aprofitant el Mobile World Congress que se celebra a Barcelona, l'Ajuntament ha presentat les novetats que posarà en marxa aquest 2010 en gestió i atenció ciutadana a través del telèfon mòbil. En l'aplicació que han anomenat 'Bústia Ciutadana', els ciutadans podran 'enviar imatges preses amb el mòbil per informar l'Ajuntament d'incidències que hi puguin haver en aquell moment en algun punt de la ciutat'.

Una altra aplicació que es posarà en funcionament aviat permetrà als usuaris 'visualitzar les imatges de les càmeres de Trànsit i consultar el nivell de congestió dels carrers i carreteres que hi ha en temps real als diferents carrers de la ciutat'. La tercera de les novetats que presenta Barcelona 'mostrarà a l'usuari on són els equipaments més propers del punt on es troba' i rep el nom de 'Prop d'Aquí'.

Segons Conesa, la voluntat de l'Ajuntament 'és seguir incorporant cada vegada més serveis als dispositius mòbils'. Amb tot, també ha matisat que 'no tots els serveis que s'ofereixen o es poden oferir per web, es faran pel mòbil, perquè alguns no tenen sentit'. En aquest sentit, Conesa ha avançat que en tres anys està previst que 'el 80% dels tràmits de consulta i de pocs tràmits d'interacció' arribin a poder fer-se amb el telèfon.

De les aplicacions i gestions que ja es poden fer des del mòbil, Conesa ha explicat que la del Bicing és la que més èxit ha tingut durant el 2009. 'S'han descarregat l'aplicació 7.500 persones, al voltant de 1.000 al mes'. Les consultes per saber dades de cotxes que s'ha emportat la grua també han estat força utilitzades a través del telèfon, amb unes 4.500 peticions.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
14 de febrer de 2010, 13.27 h

Elnazional erc sempre a l'ultima, pero que la ciudadania posi l'eine i pagui els gastos, mentres el funcionari de torn ja vigilara per la pantalleta, i que be no. Pasenm unes cose a barcelona qe no tu creus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Maria fletxa Barcelona
14 de febrer de 2010, 10.20 h

Amb la quantitat de funcionaris de tota mena que té l'Ajuntament al carrer (o que hi haurien d'estar), i a més, equipats amb moderna tecnologia, ara hem de ser els ciutadans els responsables de la feina (i de pagar elcost de la tramesa de la fotografia).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Edu fletxa Barcelona
13 de febrer de 2010, 18.45 h

Aquesta iniciativa la va presentar el Grup Municipal d'ERC a la darrera comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona, i hi van votar a favor tots els grups.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.