directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 20 de setembre de 2024 14:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

El canal Euronews dedica un extens reportatge al creixement de l'independentisme

La cadena, amb emissions en diversos idiomes europeus, arriba a 250 milions de llars i 135 països

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

'Catalunya és un motor econòmic dins d'Espanya. Molts catalans estan cansats dels impostos que marxen cap a Madrid. És una regió orgullosa de la seva història i el seu idioma i les crides per la independència cada cop se senten més fortes. Catalunya s'acabarà separant d'Espanya?' D'aquesta manera presenta el canal televisiu d'abast europeu 'Euronews' un reportatge que analitza, durant nou minuts, els pros i els contres de la independència de Catalunya i parla sobre les consultes independentistes. Al reportatge hi apareixen punts de vista a favor de la secessió, com el del cantant de Brams, Francesc Ribera 'Titot' o en contra, com el del dirigent del partit polític Ciutadans, Albert Rivera.
catalonia independència euronews
Comparteix
   

'Euronews', una cadena de televisió amb difusió a tot Europa, s'ha interessat per la qüestió de la independència de Catalunya en un reportatge de la sèrie 'Europeus', en què fa sentir les veus de diversos personatges que hi estan a favor i en contra. Entrevisten, per exemple, un granger de Rupit, en Joan, que assenyala que no li sembla bé que el 10% del PIB de Catalunya marxi a altres regions de l'estat espanyol i considera que el país tindria millors infraestructures si no fos per l'espoli fiscal. Precisament a Rupit, on Euronews recorda que es farà una consulta popular el 28 de febrer, el reportatge mostra un grafit a peu de carretera on es pot llegir 'Madrid ens roba'.

De la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, expressa des de Barcelona que separar-se d'Espanya seria 'anar a menys i no a més'; mentre que el diputat d'ERC i líder d'Esquerra Independentista, Uriel Beltran, explica des del Parlament que Catalunya que s'hauria de convocar un referèndum si el Tribunal Constitucional retalla l'Estatut que va votar i aprovar el poble de Catalunya.

En el reportatge també s'entrevisten catedràtics i professors d'universitat com Francesc de Carreras, qui recorda que s'hauria de canviar la Constitució Espanyola per fer possible la independència de Catalunya. A favor del nacionalisme es mostra Alfred Bosch, autor del llibre '1714'; mentre que el president de Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja, replica que 'la nació catalana no ha existit mai'. També s'hi fa palesa l'opinió del director d'Els Joglars, Albert Boadella: 'Hem d'obrir les fronteres, no restringirles'. Tot plegat, en un reportatge en què els Brams i el seu cantant, Francesc Ribera 'Titot' fan de fil conductor i hi canten: 'Jo sóc d'un país, sóc del món'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
14 de febrer de 2010, 19.01 h

I que més donaria que no haguérem estat una nació, tampoc ho va ser espanya fins que no va annexionar-se tots els altres regnes ibèrics per la força, i un dia també deixarà de ser-ho, com tot imperi un dia o altre, però la realitat catalana seguirà existint, i si és dins d'una Europa lliure i sense fronteres, millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marc fletxa Manresa
14 de febrer de 2010, 12.13 h

Molt bé però collons sembla que la única raó per independitzar-nos d'Espanya sigui l'econòmica, n'hi han moltes més que s'haurien de donar a conèixer en aquest reportatge


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
14 de febrer de 2010, 08.42 h

Anem per bon camí.Com més ressò internacional tingui la causa catalana millor.Endavant i Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La dreta madrilenya en contra de la violència de gènere

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.