directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'activista Ariadna Jové demana a la justícia israeliana que admeti la il·legalitat del seu arrest

Seguirà la seva tasca a Jerusalem Est, però ha demanat a poder tornar a Ramallah

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els advocats de la tarragonina Ariadna Jové han demanat a la justícia israeliana aquest diumenge que reconegui que la detenció de l'activista va ser il·legal i que permeti tornar la noia a Cisjordània. D'una banda, els lletrats han presentat un recurs davant del Tribunal de Districte de Jerusalem per demanar que Jové pugui tornar a Ramallah, on va ser detinguda la matinada del diumenge passat. De l'altra, els jutges del Tribunal Suprem d'Israel han demanat més temps per avaluar si la detenció de la policia israeliana va ser il·legal, ja que es va produir als territoris administrats per Palestina. Jové, ja en llibertat, ha comentat a l'ACN que veu 'molt complicat' que els jutges li siguin favorables.
ariadna jové
Comparteix
   

El Tribunal Suprem d'Israel ha demanat més temps per acabar de decidir si la detenció de Jové va ser il·legal. Com que l'arrest va produir-se a Ramallah, administrada per l'Autoritat Nacional Paletina, els seus advocats al·leguen que això vulnera els acords d'Oslo de 1993, segons els quals només l'ANP té competència sobre Gaza i Cisjordània. Si això es provés, la resolució judicial no només podria aplicar-se a Jové, sinó a altres activistes estrangers i palestins que han estat detinguts als territoris ocupats per part de les forces d'Israel. Ara bé, Jové veu 'molt complicat' que la justícia els doni la raó, segons que ha explicat en declaracions a l'ACN.

El procés del Tribunal Suprem s'allargarà encara un parell de mesos. Paral·lelament, hi ha un altre procés judicial administratiu. En aquest sentit, els advocats de Jové han presentat aquest diumenge un recurs davant del Tribunal de Districte de Jerusalem, amb l'objectiu d'aconseguir canviar els termes de l'alliberament de l'activista, que va ser posada en llibertat aquest dilluns amb la condició que no tornés a trepitjar Cisjordània. Pel que fa als resultats d'aquest altre procés, Jové tampoc es mostra optimista.

L'activista pro palestina segueix amb la seva tasca a Jerusalem Est

L'activista pro palestina, membre del Moviment de Solidaritat Internacional, té dret d'estar-se a Israel mentre no hi hagi una resolució judicial ferma sobre aquestes causes. Així que, mentrestant, segueix la seva tasca a Sheik Jarrah, un barri de Jerusalem Est on estan augmentant els colons israelians.

L'exèrcit israelià va detenir, la matinada del passat diumenge, la tarragonina Ariadna Jové i l'australiana Bridgette Chapell en un apartament del Moviment de Solidaritat Internacional a Ramallah, Cisjordània. Després de tenir-les retingudes durant 40 hores, la justícia israeliana va admetre la irregularitat de l'arrest i va alliberar-les el passat dilluns al vespre. En el moment de la detenció, els soldats van amenaçar-les amb fusells M-16.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.