directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla crida el PSC a tancar files i 'governar bé'

Segons Iceta, Maragall està disposat a 'rectificar el que ha volgut dir' · Després d'haver constatat que la societat està fatigada del tripartit

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Debat intens aquest dilluns a la Comissió Executiva del PSC, marcat per la polèmica oberta pel conseller d'Educació, Ernest Maragall, arran de les seves opinions sobre el tripartit. L'executiva ha mirat de tancar files i preservar l'obra del Govern amb un llarg debat on el president de la Generalitat, José Montilla, ha fet una crida a 'no distreure's' dels objectius del partit, que segons ha dit han de ser 'governar bé, explicar bé i guanyar bé'. Després de Montilla ha pres la paraula el mateix Maragall, que segons ha explicat el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha insistit que el PSC necessita 'enfortir el perfil propi', però s'ha obert a 'matisar, explicar i si cal rectificar el que ha volgut dir'.
psc socialistes executiva
Comparteix
   

Hi havia màxima expectació a la seu del PSC per la primera reunió de la direcció del partit des que el conseller Maragall va afirmar que Catalunya estava 'fatigada' del tripartit i que el Govern no tenia un projecte integral del país. Les dues intervencions de Maragall van provocar un clar malestar entre diferents dirigents del PSC i aquest dilluns han buscat tancar files en un llarg debat on, segons ha assegurat el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, s'ha constatat que 'no hi ha una diferència en quant a l'estratègia política o electoral' i, de fet, ha parlat d'un 'acord bastant unànime'.

En la roda de premsa posterior a l'executiva, Iceta ha volgut deixar clar 'l'orgull' dels socialistes catalans cap a la gestió del Gover i ha remarcat que a la reunió s'ha parlat de la necessitat de 'no afegir dificultats a l'explicació de l'acció de Govern'. 'Qualsevol plantejament de futur no pot ser un obstacle per reivindicar la feina feta des del 2003 i particularment aquesta legislatura', ha deixat clar, tot afegint que 'tot el que distreu d'aquest objectiu no és bo'. Però Iceta també ha constatat el 'dret a opinar, incitar debats i posar les coses sobre la taula'.

Dins de la reunió, el president de la Generalitat ha fet una crida al PSC a centrar-se en els seus objectius, tenint en compte també la proximitat de les eleccions. 'Es pot discrepar sobre l'oportunitat del debat oberts i sobre expressions més o menys afortunades', ha dit Montilla, segons ha reproduït Iceta, 'però el que cal és no distreure'ns dels nostres objectius, que són governar bé, explicar bé i guanyar bé'. A més, Montilla ha remarcat la necessitat de 'reivindicar la feina feta pel Govern' i aspirar a 'seguir governant amb un projecte socialista que tingui un suport més ampli, amb més comoditat, per fer-ho amb més plenitud'.

Immediatament després de la intervenció de Montilla ha pres la paraula el conseller d'Educació, Ernest Maragall. Segons ha explicat Iceta, el titular d'Educació s'ha ratificat en la necessitat que els partit 'ha d'enfortir el perfil propi'. A més, Iceta ha explicat que Maragall ha dit 'no tenir inconvenient a matisar, explicar i si cal rectificar el que ha volgut dir'. De fet, el dirigent socialista ha explicat que ningú ha demanat cap rectificació a

Davant d'això, Iceta ha assegurat que de la reunió se'n després que 'no hi ha diferència en quant a l'estratègia política i electoral en el si de la Comissió Executiva' i que 'l'acord es bastant unànime'. 'Sobre l'orientació política i l'estratègia electoral no hi ha cap mena de discussió', ha dit, sinó 'l'intent d'un conseller de reivindicar la necessitat de subratllar el perfil propi del PSC com a oferta política'. Iceta ha recordat que fa anys que coneix a Maragall i que els posicionaments que ara fa públics són coherents amb el seu pensament polític que ha fet públic també en el passat.

Sobre la continuïtat de Maragall al Govern després de les seves afirmacions, Iceta ha assegurat que ningú ha demanat a l'executiva que hagi de deixar el càrrec, tot recordant que aquesta 'és una prerrogativa del president'.

Castells hi veu el 'punt final'

També ha intervingut en el debat el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells –juntament amb Maragall membre de l'ala més catalanista del partit-,que la setmana passada va sortir en defensa de Maragall i va reclamar debat públic i va advertir que no es podia negar la realitat. Segons Iceta, en la seva intervenció Castells creu que, després del debat i les intervencions de Montilla i Maragall, es produeix el 'punt final' de la polèmica, ja que han quedat clares 'les posicions de cadascú' i també la 'col·lectiva'. En el debat també ha pres la paraula el qui va ser primer secretari del partit i actual eurodiputat, Raimon Obiols, que ha recordat que 'més que fatiga política hi ha una gran desorientació política'.

Pel que fa al debat sobre si el PSC ha de tenir grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats, Iceta ha recordat que aquest tema ja s'ha abordat en diferents congressos del partit i que el moment de constituir els grups són el començament d'una legislatura. Si es fes ara, ha recordat, caldria anar al grup mixt.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
16 de febrer de 2010, 14.13 h

El PSC ha mort així com l'Estatut i tot el que han intentat dur a terme. Ahir vàren enterrar-ho tot, i el funeral ja s'ha acabat, el "Catalanisme" a can PSC s'ha mort, ara i ha el "killismo-xarneguisme", cínic contra la cultura, llengua, història i tradicions de la nostra mil.lenària Catalunya i la seva voluntat d'alliberament nacional.



Catalans, recordeu aquest dia, com el dia on Catalunya ja no farà marxa enrere.



Visca Catalunya Lliure //*// INDEPENDÈNCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de febrer de 2010, 22.09 h

Què tanquin files amb la de Madre, amb l'excalde de santa coloma, amb els de la diputacion, amb la dels 18 sous, amb el corbacho, etc. Menuda colla de mangants. Per si a cas, que s'apunti també el Chavez i la seva filla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de febrer de 2010, 18.21 h

Montilla, ves fent les maletes que la pròxima força independentista Reagrupada no pactarà mai amb uns espaÑoleros com vosaltres, que ni respecteu ni estimeu el poble català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de febrer de 2010, 16.52 h

Més indigne que en Maragall i en Castells no hagin dimitit és que en Montilla no els hagi cessat....a no ser que tot aquest tinglado anomenat tripartit no sigui res més que un "artefacte" per gaudir del poder (dels diners que proporciona el poder, és clar) sense cap projecte de país (Maragall dixit).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de febrer de 2010, 16.29 h

Que vol dir? Que fins ara no ho han fet?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.