directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Unió recorda que Carod i Carretero van ser cessats quan van criticar Zapatero

Creuen que mantenint Maragall al Govern es demostra que el PSOE s'ha menjat el PSC

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, ha carregat contra l'actitud del president de la Generalitat pel que fa a les crítiques al tripartit del conseller d'Educació. Pelegrí ha reclamat mesures contra Maragall, tot recordant que quan Carod i Carretero van atacar el govern de Zapatero sí van ser cessats. 'Resulta que el senyor Maragall critica el president Montilla per la seva incapacitat per crear un projecte de país i aquí no passa res', ha remarcat Pelegrí després que l'executiva socialista no hagi reprovat el conseller. Pel secretari general d'Unió aquesta tolerància amb Maragall posa en dubte la independència dels socialistes catalans respecte el PSOE, qui segons Pelegrí 's'ha menjat el PSC'.
pelegrí unió
Josep Maria Pelegrí · ACN

Comparteix
   

El secretari general d'UDC ha criticat durament la doble moral del PSC i ha ressaltat que s'ha demostrat que les conseqüències de les crítiques polítiques són diferents quan van dirigides al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que quan són al Govern. En aquest sentit, Pelegrí ha comparat la velocitat amb que es va cessar l'exconseller en cap, Josep-Lluís Carod-Rovira i l'ex conseller de Governació, Joan Carretero, amb la tolerància que s'està tenint amb el conseller d'Educació.

Pelegrí creu que una crítica d'aquest caire ha de tenir conseqüències i per aquest motiu ha posat en boca de la ciutadania la demanda 'd'una acció contundent' contra Maragall.

Pel secretari general d'UDC, la falta de conseqüències polítiques de les declaracions de Maragall és un exemple de la poca independència del PSC respecte al PSOE. Una falta d'autonomia de la que ha fet responsable a la ministra de Defensa, Carme Chacón, a la que ha qualificat de 'braç armat de Zapatero per acabar amb el socialistes catalans', i que xoca amb les pretensions d'alguns diputats del PSC de tenir un grup parlamentari propi a Madrid. Segons el parer de Pelegrí, aquestes aspiracions són pura estratègia electoral ja que 'el PSOE ha engolit tots els socialistes catalans'.

És per això que Pelegrí ha demanat que si el PSC vol desmarcar-se del PSOE i dedicar-se a 'governar pel país' en comptes de 'pel poder', els socialistes catalans haurien de donar suport a la proposició,'no de llei', que aquesta setmana es debatrà al Congres dels Diputats, on es demana que s'elimini la pujada de l'IVA al juliol, aprovada en els pressupostos generals de l'Estat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.