directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El TSJPV admet indicis de delicte en el finançament del PP valencià

Es nega a assumir la competència de la querella que acusa Camps i altres càrrecs del PPCV per 'evitar duplicitats' amb Madrid

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) ha decidit que no assumirà la competència de la querella presentada pel PSPV que presentava l'informe policial de la Brigada de Blanqueig i on es destapava el presumpte finançament il·legal del PP valencià en relació amb el cas Gürtel. La sala civil i penal del TSJPV va demanar el darrer gener a la fiscalia i als socialistes valencians si el consideraven competent per a estudiar la querella. Els magistrats van descartar la demanda en aquest procediment, mentre que el PSPV no hi veia cap mena d'impediment competencial. Aquest dilluns el TSJ valencià ha reconegut que el document és 'qualificat' i que 'conté fets de possible significació delictiva que necessàriament cal investigar'. Així mateix, justifica la seva negativa en l'assumpció competencial amb la voluntat 'd'evitar duplicitats i interferències procedimentals' perquè 'ja està investigant-se a Madrid'.
blavera, camps, rajoy
Comparteix
   

La querella presentada pel PSPV el darrer mes de novembre acusa el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps; el vice-president primer i conseller d'Indústria, Vicente Rambla; i l'ex-secretari general del PP valencià, Ricardo Costa de malversació de fons, suborns, delictes fiscals i alteracions comptables.

Evitar 'duplicitats' amb Madrid
El TSJPV considera aquestes possibles 'duplicitats i interferències procedimentals' amb la investigació que es porta a terme a Madrid 'perjudicials' a l'hora d'esbrinar la veritat. En parlar de 'duplicitat', segons informa Público, el tribunal valencià apel·la directament a les investigacions d'Antonio Pedreira, el jutge del Tribunal Superior de Madrid que investiga la part principal del sumari. Pedreira pot investigar al voltant del manejament de la trama corrupta a València sense fregar cap aforat valencià, i així ho reconeix el mateix TSJPV. Si el jutge Pedreira, diu l'acte, apreciés 'una major concreció de les sospites indiciàries existents contra els aforats al Tribunal Superior de la Comunitat Valenciana, procedirà a la seva remissió dels oportuns testimonis en aquesta sala (...) o, en el seu cas, plantejarà la seva remissió al Tribunal Surpem, si estima inescindibles els mateixos en tractar-se d'aforats de distints tribunals'.

A l'acte del TSJ valencià es palesa la ignorància de les indagacions que està desenvolupant Pedreira, donat que el jutge va negar-se a informar-lo al respecte. Pedreira va al·legar que les seves investigacions continuen sota secret, tot i que l'entorn més proper al jutge admet que ni tan sols s'ha aproximat al nucli de l'informe policial.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.