directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els valors de Catalunya

El Govern està estudiant quins valor cal reforçar entre la població catalana per tal d'enllestir un Pla Nacional de valors per al 2013

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El Govern presentarà a principis de juny el diagnòstic de com es troben els valors a Catalunya a partir del qual plantejarà mesures en el marc del Pla nacional de valors. La directora general d'Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera, ha explicat a l'ACN que els 16 grups de treball que es van crear el 2 de desembre porten treballant mesos i al juny donaran a conèixer quins són els valors que cal reforçar. Després s'elaborarà un pla estratègic, que estarà entre finals del 2012 i principis del 2013, i el pla d'acció, que comportarà mesures concretes i que estarà a finals del 2013. D'altra banda, el Govern crearà una xarxa d'observatoris de valors per posar en comú el treball d'entitats i experts.

Comparteix
   


Etiquetes
El 18 d'octubre el Govern va aprovar la creació del programa per dissenyar i establir les bases per a l'execució del Pla nacional per a la promoció dels valors. La voluntat de l'executiu català no és imposar valors, tal i com han dit diversos responsables, sinó identificar quins són transversals i compartits per la ciutadania per tal d'impulsar "la convivència, l'enfortiment de la nació i la pervivència d'una societat que vol conservar la seva identitat".

Des de llavors s'han celebrat reunions periòdiques del Consell Director, en el que participen un membre de cada Departament i que presideix el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries; i s'han creat 16 grups de treball en els que treballen 89 persones entre experts i acadèmics, entre d'altres. A més però, hi ha un centenar de consultors que fan aportacions quan els grups de treball els hi van presentant els documents als que van arribant.

La participació d'aquests consultors van sorgir després que es constatés que hi havia entitats i gent que fa anys que treballen els temes dels valors i que podien fer aportacions interessants en el procés de la diagnosi.

Tota la feina elaborada per aquests grups es presentarà al conseller de Benestar abans del juny i a mitjans d'aquell mes es farà una presentació pública del document de diagnosi, en un acte al Palau de la Generalitat en el que participarà el president del Govern, Artur Mas.

Accions concretes a finals del 2013

Cervera ha detallat que aqueta diagnosi ha de servir per situar en quin punt es troba Catalunya pel que fa als valors, quins s'estan perdent i cal reforçar i quins funcionen correctament. Posteriorment s'elaborarà el pla estratègic, moment durant el qual està previst fer unes jornades de participació, i posteriorment s'elaborarà el pla d'acció, cap a finals del 2013.

La directora general ha destacat que aquesta última part inclourà mesures concretes a les que es comprometen cada Departament de la Generalitat de tal manera que "el que s'ha escrit es pugui transformar en accions".


Cervera ha destacat la importància d'aquesta pla i la dificultat i el treball que comporta la seva posada en marxa perquè "no hi havia cap eina base ni res escrit". Tot i això, ha assegurat que amb el pla de diagnosi s'haurà superat la part "més complicada".

Xarxa d'observatoris de valors

Paral·lelament a aquest treball s'està treballant en la creació d'una xarxa d'observatoris de valors que sorgeix de la constatació que hi ha moltes persones i entitats que fa anys que treballen en el tema dels valors. Cervera ha explicat que l'objectiu és crear una xarxa que sigui "el punt de trobada" per avaluar si s'estan perdent alguns valors i cal reforçar unes determinades accions.

Així, aquesta xarxa ha de permetre anar fent una avaluació de la situació i posar-se en contacte amb els grups de treball i a l'inversa per anar posant en comú les diagnosis que elaboren.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
JosepB fletxa Sabadell
11 d'abril de 2012, 14.31 h

Prenguin nota si us plau:
Autoestima,
Valor i Valentia per ser independent, emancipat, amos del nostre present i del nostre futur, ansies de voler deixar de ser esclaus en un país col.lonitzat. Caritat, de la ben entesa, la que comença per un mateix, la d'envers als nostres conciutadans abans de tenir-la envers els foranis. Si els nostres diners els donem a gent de fora (resta de l'estat) els hi estem treient a la gent necessitada de casa nostra, i això es alta traició.
Inteligència, per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Carpe fletxa Valldoreix
9 d'abril de 2012, 00.44 h

Imposar valors és feixisme pur


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
7 d'abril de 2012, 21.19 h

-a primers / a començament de juy. No 'a principis'
-prendrà mesures. No 'palntejarà'
-fa mesos que treballan. No 'porten treballant'
-hi ha hagut reunions. No 's'han celebrat'
-a quin punt. No 'en quin punt'
-tot allò que s'hagi escrit. No 'el que'


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Àngel fletxa Barcelona
7 d'abril de 2012, 10.39 h

El valor prioritari que ens cal, en aquest moment,és el coratge per lluita per la INDEPENDENCIA JA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
atlasac fletxa Vila-real
7 d'abril de 2012, 10.32 h

SOLS UN EL DE LA INDEPENDENCIA

NO PODEN NO PODEN llevar-s´hi del cap el que els FRANQUISTES ELS HI VAN POSAR OI QUE NO?----enem a veure si el NEGRE ES POT MINJAR EL BLANC......perquè minjar-s´hi el blanc al negre ha d´esser PECAT!!!.....de TOT el que jo he dit, sols el CARDUS es va arrimar a la ratlla, jo la vaig travesar un parell de vegades una miqueta......ningú, ningú va voler fer cas......però és possible que en TOT el món no hi haisgui ningú, ningú capaç de preveure el que po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Asun fletxa Tortosa
7 d'abril de 2012, 10.13 h

Estic d'acord en que és totalment absurd. què és això? Ara necessiten enlairar valors com ho feien els feixistes? el que necessitem és feina i no tirar els diners en estudis que no ens portaran a res. Parlant de valors, el que també necessitem és un govern que tingui el valor de treure'ns de la misèria a que ens han condemnat


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ramon fletxa Barcelona
7 d'abril de 2012, 09.10 h

Si us plau! És la cosa més absurda que he llegit en molt de temps! Quins valors? Els d'en Millet?, Els del Banc de Sabadell que 'compra' diners a Europa a l'1% i els presta a la Generalitat de Catalunya al 6%? Els valors que Esade (i l'Àngel Castiñeira) van ensenyar al gendre del rei? Una mica de vergonya, si us plau. Si per comptes d'ensenyar valors donessin exemple, no ens veuriem col·lectivament com ens hem de veure. És fastigós que gent d'Esade (Àngel Castiñeira que ja es va quedar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
anna fletxa bcn
7 d'abril de 2012, 08.42 h

fomentar els valors? pq primer el Govern no posa totes les energies a fomentar els llocs de treball. Quins valors hem de tenir sense feina? Primer tiren els quartos (això es com els famosos informes) i després han de retallar-nos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ferran fletxa Sabadell
7 d'abril de 2012, 08.34 h

El principal valor dels catalans fins ara, ha estat el de no molestar als lladres maleducats dels espanyols que ens roben, ens insulten i ens humilien.
Per tan crec que s'ha de canviar el concepte de "quin valor cal reforçar" pel de quin valor cal abandonar per sempre i si cal, fer com acaben de fer els Tuaregs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
6 d'abril de 2012, 21.59 h

Els missatges de Lorena Martins a Alberto Fernández Díaz http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/04/els_missatges_de_lorena_martins_a_alberto_fernandez_diaz_29350.php

Un diari mexicà mostra les corrupteles d'Alberto Fernández Díaz, cap del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.