directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un veí denuncia que els Rurals van instar-lo a callar quan va voler demostrar que l'origen del foc no era el llamp

Gil va 'intentar declarar en diverses ocasions' però no ho va aconseguir fins dies després de la intervenció del conseller de Medi Ambient

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El veí d'Horta de Sant Joan, Lluís Gil, ha denunciat durant la seva compareixença davant la comissió parlamentària que un agent rural va anar a buscar-lo poc abans de declarar el dia 28 per demanar-li 'que callés, que no sabia el que deia'. El veí, pagès, situava l'origen del foc lluny de l'arbre calcinat que, segons els rurals, va ser la font d'ignició del foc. Gil va 'intentar declarar en diverses ocasions' però no ho va aconseguir fins dies després de la intervenció del conseller de Medi Ambient. Els Rurals al seu informe no van donar 'cap importància a la seva declaració'. El veí ha explicat que, en créixer el foc, va demanar durant 'dues hores un camió de bombers' perquè se li cremava la granja. El darrer mes de gener, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va reconèixer públicament que els Agents Rurals es van equivocar amb la tesi del llamp en l'incendi d'Horta de Sant Joan i va demanar excuses.
Lluís Gil, veí Horta Sant Joan
Comparteix
   

CiU i PPC, contra la presència de Lanau i el cap de Bombers a la comissió
CiU i PPC han criticat aquest dimarts la presència de la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau, i del subdirector del cos de Bombers, Joan Rovira, a la comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan quan no els toca comparèixer. El popular Rafael Luna ha indicat que la seva presència 'podria condicionar directa o indirectament els compareixents', i ha recordat que els grups havien acordat que si volien seguir la comissió, ho podrien fer des d'una sala annexa. En la mateixa línia s'ha expressat Jordi Turull (CiU). L'ecosocialista Jaume Bosch, ha acusat l'oposició de voler 'vetar' la presència de càrrecs dels departaments de la Generalitat.

Un estudi de 1985 ja avisava del perill d'incendis
El director del Museu Picasso d'Horta de Sant Joan, Salvador Carbó, ha presentat en la seva compareixença un estudi fet per un veí del poble que 'ja avisava l'any 1985 que al Massís d'Els Ports hi haurien més incendis'. La realitat és que des de llavors se n'han produït cinc. El bosc del massís està 'totalment degradat, un estat arbustiu altament piròfit'. El combustible d'aquesta vegetació 'era com una bomba retardada', assegura Carbó. El veí ha volgut destacar la importància que el mal estat del bosc va jugar en el fatal desenllaç. Carbó també ha assegurat que el vent, quan va revifar el foc, 'era tan fort que aixecava les teulades del poble'. 'No era una situació atmosfèrica habitual'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
17 de febrer de 2010, 15.31 h

Destitución immediata de los '' cosellers'' del ramo y los altos jefes de los rurales, por la descoordinación de todos éstos, murieron 5 bomberos héroes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Català fletxa Tàrrega
16 de febrer de 2010, 14.11 h

Com ens enganyen aquests polítics...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.