directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 20:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Els pressupostos de l’Estat són el reflex de la impostura d’Espanya

Catalunya sempre ha estat un territori a part en el imaginari dels qui han governat l’estat espanyol, ens ho diuen els seus pressupostos de forma clara i contundent any rere any.

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El govern de Rajoy ha optat per uns pressupostos que miren cap a Galícia i el País Basc, on hi hauran les properes escomeses electorals, mentre menysté i escanya Catalunya. Rajoy vol aplicar, en nom de la crisi, mesures cada cop més uniformadores – hi ha qui troba més encertat anomenar-les mesures de depredació o de genocidi cultural-  i compaginar-les amb l’hàbit, corregit i augmentat, de l’espoli a Catalunya. I tot això sense marge pel mercadeig, com ens feia saber des del congrés un emissari del PP. En el seu imaginari l’Espanya que proclamen no existeix, i aquesta és la raó d’anys d’espoli i maltractament a Catalunya.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Vistos els pressupostos, Espanya sembla el “cortijo” particular dels dirigents del PP i Catalunya una colònia explotada. Els darrers pressupostos de l'Estat que ha presentat el govern del PP recullen una important inversió en obra pública a la comunitat gallega, a on, precisament, s'han de celebrar eleccions autonòmiques en el proper any. L'altra comunitat a on també destaca la inversió estatal és el País Basc, a on també hi ha previstes eleccions de manera immediata.
 
Tal i com va passar en el cas d'Andalusia, quan Mariano Rajoy va retrassar prop de 4 mesos la presentació dels pressupostos estatals per no perjudicar les aspiracions,finalment frustrades, de Javier Arenas a la presidència de la Junta, ara els interessos de partit continuen primant, en detriment del interès i la justícia general.
 
Així veiem que mentre la inversió prevista a Catalunya per al 2012 disminueix respecte a la pressupostada el 2011 -que no executada realment, que són dos conceptes diferents- fins a  un 45%, en el cas de Galícia augmenta d'un 9,3% del total (2011) a un 13,4% (2012) fins arribar a un total de 1.700 milions d'euros en infraestructures.
 
La major part d'aquest diners aniran destinats a la xarxa de TGV, fins a 1.100 milions. Com és habitual, no hi ha cap estudi de viabilitat que justifiqui la necessitat d'unes obres faraòniques com aquestes. A tot això, caldrà sumar-hi, en els seu moment, el cost de manteniment d'una infraestructura com aquesta que, a totes llums, es preveu deficitària en el seu funcionament.
 
La prolongació de l'Autovia del Cantàbric a Galícia tindrà una aportació pública de 60 milions d'euros, i els aeroports gallecs rebran fins a 60 milions en millora de terminals. 100 milions més aniran destinats als ports.
 
Tot plegat sembla justificar-se únicament per la proximitat de les eleccions i el intent caciquil de 'comprar' el vot dels gallecs amb inversions més que milionàries a la 'comunidad autónoma'. Com sempre, un cop més, la gran perjudicada és Catalunya i els catalans i catalanes.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
magrab fletxa Barcelona
9 d'abril de 2012, 12.49 h

L"estudi de viabilitat" dels AVE de Galicia és que aqui tenim el nou "corredor", de l'Atlàntic, i anirem a França pel Pais Basc, obrirà el 2015, diuen. I després, obriran el túnel de Canfranc entre França i Aragó-Saragossa (que tampoc necessitarà "estudi de viabilitat" , i adeu, corredor del Mediterrani ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
9 d'abril de 2012, 12.38 h

Veient les alternatives, quina creieu que ha donat prioritat el Govern Espanyol aquest 2012? http://www.youtube.com/watch?v=ZwkG54_zCm4&feature=share

S'ha de ser ase, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Oscar Crusats fletxa Barcelona
9 d'abril de 2012, 12.21 h

LLORANDO SIEMPRE LLORANDO ,SIEMPRE EL PROFE ME TIENE MANIA, SIEMPRE LEVANTANDOSE TARDE Y PROTESTANDO.



QUE PENITA ME DAIS



UNA COMUNIDAD QUE GASTA 300 MILLONES DE EUROS EN UNA TV PARTIDISTA Y POLITICA TIENEN QUE ESTAR COMO ESTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
9 d'abril de 2012, 11.52 h

#1 Roger Bachs,torna al cau que ara et porten el farratge!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Àngel fletxa Barcelona
9 d'abril de 2012, 11.28 h

Espanya, un pais de lladres des del segle XV, aprofitat del seu imperi colonial abans,ara i sempre.INDEPENDENCIA JA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joana Pí fletxa Centelles ( Osona )
9 d'abril de 2012, 09.52 h

Ahora las culpas al gato. Com fan sempre. Portan les Generalitats de torn 15 anys gastan-se els diners dels catalans en tonteries identitaries con a eix central de la seva política i de la inversió dels recursos dels qual gaudeix la Generalitat i ara totes les culpes son per el govern de Madrid. El mes facil es fer les culpes al veí i no autoculpar-se del 80 % de la culpa del que li pasa ara a Catalunya. Es tan evident que es així que sembla incrible que part de la societat catalana, siga t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.