directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Els pressupostos de l’Estat són el reflex de la impostura d’Espanya

Catalunya sempre ha estat un territori a part en el imaginari dels qui han governat l’estat espanyol, ens ho diuen els seus pressupostos de forma clara i contundent any rere any.

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El govern de Rajoy ha optat per uns pressupostos que miren cap a Galícia i el País Basc, on hi hauran les properes escomeses electorals, mentre menysté i escanya Catalunya. Rajoy vol aplicar, en nom de la crisi, mesures cada cop més uniformadores – hi ha qui troba més encertat anomenar-les mesures de depredació o de genocidi cultural-  i compaginar-les amb l’hàbit, corregit i augmentat, de l’espoli a Catalunya. I tot això sense marge pel mercadeig, com ens feia saber des del congrés un emissari del PP. En el seu imaginari l’Espanya que proclamen no existeix, i aquesta és la raó d’anys d’espoli i maltractament a Catalunya.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Vistos els pressupostos, Espanya sembla el “cortijo” particular dels dirigents del PP i Catalunya una colònia explotada. Els darrers pressupostos de l'Estat que ha presentat el govern del PP recullen una important inversió en obra pública a la comunitat gallega, a on, precisament, s'han de celebrar eleccions autonòmiques en el proper any. L'altra comunitat a on també destaca la inversió estatal és el País Basc, a on també hi ha previstes eleccions de manera immediata.
 
Tal i com va passar en el cas d'Andalusia, quan Mariano Rajoy va retrassar prop de 4 mesos la presentació dels pressupostos estatals per no perjudicar les aspiracions,finalment frustrades, de Javier Arenas a la presidència de la Junta, ara els interessos de partit continuen primant, en detriment del interès i la justícia general.
 
Així veiem que mentre la inversió prevista a Catalunya per al 2012 disminueix respecte a la pressupostada el 2011 -que no executada realment, que són dos conceptes diferents- fins a  un 45%, en el cas de Galícia augmenta d'un 9,3% del total (2011) a un 13,4% (2012) fins arribar a un total de 1.700 milions d'euros en infraestructures.
 
La major part d'aquest diners aniran destinats a la xarxa de TGV, fins a 1.100 milions. Com és habitual, no hi ha cap estudi de viabilitat que justifiqui la necessitat d'unes obres faraòniques com aquestes. A tot això, caldrà sumar-hi, en els seu moment, el cost de manteniment d'una infraestructura com aquesta que, a totes llums, es preveu deficitària en el seu funcionament.
 
La prolongació de l'Autovia del Cantàbric a Galícia tindrà una aportació pública de 60 milions d'euros, i els aeroports gallecs rebran fins a 60 milions en millora de terminals. 100 milions més aniran destinats als ports.
 
Tot plegat sembla justificar-se únicament per la proximitat de les eleccions i el intent caciquil de 'comprar' el vot dels gallecs amb inversions més que milionàries a la 'comunidad autónoma'. Com sempre, un cop més, la gran perjudicada és Catalunya i els catalans i catalanes.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
magrab fletxa Barcelona
9 d'abril de 2012, 12.49 h

L"estudi de viabilitat" dels AVE de Galicia és que aqui tenim el nou "corredor", de l'Atlàntic, i anirem a França pel Pais Basc, obrirà el 2015, diuen. I després, obriran el túnel de Canfranc entre França i Aragó-Saragossa (que tampoc necessitarà "estudi de viabilitat" , i adeu, corredor del Mediterrani ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
9 d'abril de 2012, 12.38 h

Veient les alternatives, quina creieu que ha donat prioritat el Govern Espanyol aquest 2012? http://www.youtube.com/watch?v=ZwkG54_zCm4&feature=share

S'ha de ser ase, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Oscar Crusats fletxa Barcelona
9 d'abril de 2012, 12.21 h

LLORANDO SIEMPRE LLORANDO ,SIEMPRE EL PROFE ME TIENE MANIA, SIEMPRE LEVANTANDOSE TARDE Y PROTESTANDO.



QUE PENITA ME DAIS



UNA COMUNIDAD QUE GASTA 300 MILLONES DE EUROS EN UNA TV PARTIDISTA Y POLITICA TIENEN QUE ESTAR COMO ESTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
9 d'abril de 2012, 11.52 h

#1 Roger Bachs,torna al cau que ara et porten el farratge!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Àngel fletxa Barcelona
9 d'abril de 2012, 11.28 h

Espanya, un pais de lladres des del segle XV, aprofitat del seu imperi colonial abans,ara i sempre.INDEPENDENCIA JA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joana Pí fletxa Centelles ( Osona )
9 d'abril de 2012, 09.52 h

Ahora las culpas al gato. Com fan sempre. Portan les Generalitats de torn 15 anys gastan-se els diners dels catalans en tonteries identitaries con a eix central de la seva política i de la inversió dels recursos dels qual gaudeix la Generalitat i ara totes les culpes son per el govern de Madrid. El mes facil es fer les culpes al veí i no autoculpar-se del 80 % de la culpa del que li pasa ara a Catalunya. Es tan evident que es així que sembla incrible que part de la societat catalana, siga t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.