directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

De Guindos pensa que les rendes altes haurien de pagar la sanitat

Això és el que afirma en ministre malgrat que el Govern espanyol s'ha donat pressa per assegurar que és una 'reflexió personal'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Després que la passada setmana el ministre d'Economia anunciés noves reformes en educació i sanitat, Luis de Guindos pensa que les rendes més altes, superiors a 100.000 euros, haurien de pagar pels serveis sanitaris. En una entrevista a la Cadena Ser, ha afirmat que s'ha d'obrir "un debat entre l'administració central i les comunitats i veure si en la situació actual hem de proveir tots els serveis sanitaris gratuïtament a un senyor que guanya més de 100.000 euros". De Guindos ha volgut deixar ben clar que "per mantenir la qualitat d'un sistema sanitari com el que hi ha, ens hem de centrar en l'important i això no significa el copagament, que no és la panacea".

Comparteix
   


Etiquetes
El ministre d'Economia ha assegurat que els comunitats són "les responsables de la despesa en sanitat i educació". En el cas de la despesa sanitària, ha indicat que s'han "acumulat deutes en l'àmbit sanitari per més de 15.000 milions d'euros i això no es pot tornar a reproduir. La reforma és imprescindible i s'han d'eliminar despeses improductives i racionalitzar qüestions que no funcionen perquè sinó no garantirem la sostenibilitat del sistema, que és de gran qualitat i s'ha de mantenir gratuït". 

Preguntat per si el model català amb plantes d'hospitals tancades per la tarda i llistes interminables a urgències s'ha de tenir en compte, ha dit que "s'ha d'intentar evitar" perquè "és fonamental mantenir la qualitat". "S'han de prioritzar els serveis bàsics de les comunitats en l'àmbit sanitari", ha dit. 

Per altra banda, De Guindos ha dit que "hi ha bones notícies i és que Espanya tornarà a créixer el pròxim any. Aquest any serà difícil, però sortirà al sol des del punt de vista econòmic", ha afegit. El titular d'Economia s'ha mostrat convençut que el 2013 l'Estat tornarà a créixer i creu que la situació de deteriorament laboral a l'últim trimestre de l'any tindrà una millor situació i "s'estabilitzarà una hemorràgia tremenda de destrucció d'ocupació". 

El ministre també ha dit que el govern espanyol "seguirà més de prop l'evolució del dèficit de les comunitats autònomes i de la seva despesa i tindrà una informació més precisa. Està apunt d'aprovar una llei d'equilibri pressupostaria per totes les administracions públiques i hi haurà instruments de control molt precisos al respecte". 

Tot plegat, però, ha estat desmentit pel govern espanyol que ha assegurat que es tracta d'una reflexió personal del ministre.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.