directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

'Rodalies de Catalunya', canvia la marca per canviar la tendència

S'estrenen els dos primers trens després del traspàs del servei

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Aquest dijous entraran en servei els dos primers trens nous després del traspàs de Rodalies a la Generalitat, i s'ha volgut aprofitar aquesta estrena per presentar el canvi d'imatge i de marca de 'Rodalies de Catalunya', que vol evidenciar les millores que tindrà el servei. Malgrat que Renfe continuarà com a operadora de la xarxa de Rodalies almenys fins l'1 de gener de 2011, la Generalitat ja ha impulsat els primers canvis, entre els quals hi ha una nova freqüència diària per sentit  entre Barcelona i l'aeroport del Prat, així com algunes millores en diverses línies. La nova imatge s’anirà incorporant gradualment, tant als trens com a les estacions de la xarxa de Rodalies, a mesura que vagin introduint-se millores al servei.
rodalies catalunya
Comparteix
   

Millores del servei

Entre els canvis en el servei de les Rodalies de Barcelona, la Generalitat ha impulsat una nova freqüència diària per sentit Barcelona–Aeroport, de manera que amb el nou servei els treballadors i viatgers que es desplacin a l’Aeroport podran arribar a les 05.30 hores. També hi haurà nous trens al tram Martorell-Vilafranca els dissabtes, diumenges i festius, i d'altres millores puntuals a la xarxa.

'Rodalies de Catalunya'

Els nous trens Civia presentats  tenen 5 cotxes i capacitat per a 757 viatgers, i amb la incorporació de la nova marca 'Rodalies de Catalunya' i la nova imatge corporativa volen traslladar a la ciutadania el missatge de canvi i renovació que comporta la nova etapa.

La nova marca Rodalies de Catalunya designa una nova organització funcional que integra tots els serveis de Rodalia previstos en l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. En aquest sentit, a banda dels serveis de Rodalia de Barcelona, ja traspassats, està previst que la Generalitat també assumeixi la gestió dels serveis Regionals, la qual cosa permetrà la creació de serveis de Rodalia també al Camp de Tarragona, a Lleida i a Girona, d’acord amb el que recull el Pla de Transports de Viatgers 2008-2012.

De 'Cercanías' a 'Rodalies
'

El color taronja dóna continuïtat a la identificació d’altres serveis i empreses ferroviàries de la Generalitat, com ara Ifercat i FGC. La R sintetitza el concepte del canvi de Cercanías a Rodalies, tant pel que fa a la seva denominació com en les millores que el Govern vol impulsar en aquest servei.








Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
18 de febrer de 2010, 09.36 h

Malament. Rodalies és una castellanització de "la rodalia" que en català sempre ha estat en sigular. Com que en casstellà diuen "cercanias" la RENFE ho va traduir també en plural forçant el mot. La Generalitat hauria de ser més curosa i esmenar l'error. Ferrocarrils de la Rodalia seria un bon nom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ferran fletxa Barcelona
18 de febrer de 2010, 06.56 h

No trobo escaient anomenar als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, rodalies. Ja posats perquè en comptes de terns no li diuen suburbials? rodalies? la contornada?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.