directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El pacte fiscal va a la deriva

SI considera que la voluntat del PP de fer-se seu el pacte fiscal fa que ja no sigui vàlid pel futur i estigui 'tocat de mort'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) considera que el pacte fiscal està "tocat de mort" i ja no és vàlid com a opció de futur. El secretari general de la formació, Uriel Bertran, així ho ha manifestat aquest dimarts, argumentant que l'anunci de la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, avançant que negociarà amb el govern espanyol la seva pròpia proposta, deixa el pacte fiscal sense cap utilitat. En aquest sentit, l'independentista ha explicat que els populars intenten "apropiar-se" de l'estratègia i "utilitzar-la en favor dels interessos de l'espanyolisme, com ja van fer amb l'Estatut".
Uriel Bertran ha remarcat que, al seu parer, el temps que CiU i el Govern volien guanyar per crear un consens polític entorn del pacte fiscal, "ha estat utilitzat pel PPC i, sobretot, per Alícia Sánchez-Camacho, en favor propi per erigir-se com la virreina de Catalunya i pactar-ho ella amb l'estat espanyol". Això, per SI suposa "una burla, un menyspreu" per Catalunya. Tot i això, Bertan culpa al propi Govern d'aquesta situació. "Han estat ells qui han enaltit i creat el virregnat de Sánchez-Camacho", ha retret. 

Arran d'això, el diputat de SI ha assegurat que ara "ens trobem que és l'espanyolisme qui se queda amb el pacte fiscal i qui el vol gestionar en favor dels seus interessos". "El projecte queda en mans del PP espanyol, i això suposa que queda tocat de mort el pacte fiscal. L'espanyolisme ho utilitzarà com va fer amb l'Estatut", ha sentenciat. 

Per tot això, Bertran ha considerat que l'estratègia engegada pel president de la Generalitat, Artur Mas, "ja no serveix", i ha instat el Govern a abandonar les estratègies que inclouen el pacte fiscal i el PP i que per l'estat propi". 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Robert fletxa Cadaqués
11 d'abril de 2012, 19.02 h

MIQUEL DEL FAI, dir gandul a l'Uriel, en Tena i l'Strubell, quan precisament SI és el grup que mes propossicions de llei a presentat al Parlament i estan fent una feinada que hauria de fer possar vermells a la resta de grups, demostra la poca capacitat d'anàlissi política que tu tens. Fes-t'ho mirar!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
11 d'abril de 2012, 15.32 h

#4 Tens tota la raó. Aquest és el problema dels catalans, des de sempre. O fem pinya o estem cardats... com sempre. Bé, com sempre no, si de cas des de Muret o sinó des del compromís de Casp. Quan n'aprendrem?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
11 d'abril de 2012, 14.36 h

#5 Pacte i pactar és pot pactar el que es vulgui o pugui. Ara bé, el pacte que pretén aconseguir la Generalitat de Catalunya s'ha definit per activa i per passiva: agència tributària pròpia, recaptat tots els impostos, pactar una contribució a l'estat en concepte dels serveis prestats per l'estat a Catalunya (?) més una contribució a la solidaritat 'interterritorial' que no superi un cert valor al voltant del 4%.

A València us ho hauríeu d'estudiar bé això perquè, junt amb les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Cesc fletxa València
11 d'abril de 2012, 12.34 h

Algú sap.explicar que és el pacte fiscal?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 d'abril de 2012, 16.03 h

#2 O aprenem a respectar-nos i lluitem plegats tant a nivell polític com civil o els nacionalistes ecspañoles ens aniquilaran com a nació, no es moment de rebequeries infantils, ni de falsedats, no estem fent campanya, es molt mes seriòs, ens juguem la nostra terra i la nostra cultura.
Una mica mes de seny, de valentia, de responsabilitat i d'amor a la patria es el que ens cal. Prou de bajanades infantils, que no ens han fotut prou? que encara ens han de fotre mes perquè aprenguem? no f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Barcelona
10 d'abril de 2012, 15.55 h

El pacte fiscal no ha existit mai. Es el que acostuma a passar quan no hi han dues parts interessades com a mínim en pactar algun assumpte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 d'abril de 2012, 12.33 h

Es la prova del 9 i que la majoria de catalans com URIEL BERTRAN, mai aprovaran. Els uns, la majoria, per mesells covards i votants de CiU o PSC i els altres que son com en Bertran uns "ganduls".


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 36
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pepa fletxa vila
10 d'abril de 2012, 12.23 h

Te tota la raó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.