directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC demana a Benach que intensifiqui el calendari de plens per aprovar totes les lleis que el Govern té pendents

Puigcercós creu que CiU, PP i 'algun dirigent del PSC' actuen amb voluntat 'obstruccionista'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha demanat al president del Parlament, Ernest Benach, que intensifiqui el calendari d'activitat parlamentària perquè el Govern tingui temps a aprovar totes les lleis que té pendents i esquivar així l'actitud 'obstruccionista' que ha atribuït a l'oposició. Entre aquestes lleis hi ha situat la de vegueries i la Llei electoral, que aquest dijous certificarà el seu fracàs en la darrera reunió de la ponència que l'ha negociat. Sobre la Llei electoral, ha demanat a CiU que actuï amb sentit de país i accepti seguir treballant per aprovar-la aquesta legislatura i dersactivar així la ILP de Ciutadans pel Canvi, que no ha esclarit si ERC en facilitarà la tramitació.
ernest benach, parlament, llei electoral
Comparteix
   

Puigcercós ha fet aquesta demanda després de considerar que tant CiU com PP -també 'algun dirigent del PSC' en el cas de les vegueries- actuen amb voluntat 'obstruccionista' i càlcul electoral. Ha acusat el PP d'estar recorrent lleis al Consell de Garanties Estatutàries amb l'únic objectiu d'impedir-ne l'aprovació aquesta legislatura.

Conscient de la dificultat que hi hagi prou temps abans no es dissolgui el Parlament per aprovar aquestes lleis que ERC vol sumar al seu currículum de pas pel Govern, ha reivindicat que la Cambra Catalana ha de treballar 'fins últim minut i l'últim segon', perquè malgrat l'horitzó electoral, 'encara no ha acabat la legislatura'.

En el cas de la Llei de vegueries, una de les lleis insígnia d'ERC, ha considerat que hi ha temps per aprovar-la aquesta legislatura sempre que hi hagi 'voluntat i es treballa', ni que calgui habilitar més plens o sessions fins i tot en dissabte.

Sobre la Llei electoral, ha acusat CiU d'haver volgut 'rebentar' la ponència que aquest dijous celebra la seva darrera reunió després que la setmana passada tots els grups la donessin per fracassada. Puigcercós ha insistit en carregar la responsabilitat del fracàs a CiU, a qui encara s'ha dirigit en una crida a la desesperada perquè replantegi el seu rebuig i accepti seguir treballant. Per això, li ha demanat que 'torni a la ponència' i actuï amb sentit de país i no 'de la mà del PP'.

No ha volgut esclarir si ERC facilitarà la tramitació de la ILP de la llei electoral promoguda per Ciutadans pel Canvi, perquè es resisteix a donar per morta la ponència que encara aquest dijous està en marxa. 'Es pot admetre la tramitació, però la ponència ja està funcionant, i no té cap sentit la tramitació de la ILP quan ja hi ha una ponència feta al Parlament per la llei electoral', ha asseverat.

ERC debat internament fins quin punt té sentit reobrir la ponència, ni que sigui forçada per la ILP, perquè torni a fracassar. Però el Govern vol posar contra les cordes CiU visualitzant al ple del Parlament la seva negativa a la llei. PSC i ICV-EUiA ja han anunciat que no frenaran la tramitació de la ILP.

Puigcercós ha rebutjat parlar de llistes electorals de la formació i sobre la possibilitat que Ernest Benach encapçali la llista per Tarragona i s'ha limitat a dir que tot just en el Consell Nacional del març s'aprovarà el reglament per a la confecció de les llistes, on hi participaran activament els territoris.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.