directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP vol utilitzar la salut i la dependència per recentralitzar

La ministra Mato aposta per homogeneïtzar la dependència i Cleries adverteix que Catalunya no renunciarà a les seves competències

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La ministra de Sanitat, Ana Mato, ha reiterat davant els consellers de Salut que té la ferma intenció de posar punt i final a les diferències entre els sistemes d'aplicació de la Llei de dependència als territoris de l'Estat, i ha respost a les comunitats que es queixen de manca de recursos, com és el cas de Catalunya, que cal que s'estrenyin el cinturó i sàpiguen 'prioritzar' respecte a despeses 'més supèrflues'. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha advertit que Catalunya 'no pensa renunciar' a les seves competències exclusives i ha acusat el govern espanyol de traslladar la pressió de la dependència sobre els territoris.

Comparteix
   

Segons la ministra, cal unificar criteris per mesurar la capacitat econòmica dels usuaris i simplificar el procediment per al reconeixement del dret, a més de prioritzar les prestacions a través d'una xarxa pública de serveis socials.

Cleries diu que Catalunya no renunciarà a les seves competències exclusives

El discurs de la ministra no ha convençut el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, que ha advertit que malgrat que el Govern té "voluntat de treballar" Catalunya "no pensa renunciar" a les competències exclusives ni està disposat a homogeneïtzar els serveis socials. 

"Nosaltres hem dit amb claredat que tenim unes competències exclusives a les que no pensem renunciar", ha sentenciat Cleries, que ha lamentat que l'executiu espanyol centrifugui la despesa de la Llei de la dependència cap als territoris sense dotar-la dels recursos necessaris. 

Tot plegat, segons Cleries, fa "evident" la necessitat d'un pacte fiscal perquè els territoris amb concert econòmica han manifestat obertament que ells no tenen dificultats per aplicar el sistema. "Quan volen homogeneïtzar els serveis resulta que no tenim unes condicions homogènies de finançament", ha sentenciat. 

El conseller ha afirmat que la situació general constitueix una "asfixia" dels recursos de la Generalitat i ha destacat que la rebaixa a zero d'algunes partides de la Llei de dependència suposa un incompliment flagrant de la Llei. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
14 d'abril de 2012, 23.06 h

#5

POR FIN, POR FIN ALGO DE SENSATEZ.


ESTE SEÑOR COMENTA QUE PONGAN EN EL PROGRAMA POLITICO SUS DESEOS SOBERANISTAS Y EL RESULTADO DE LAS ELECCIONES SIRVA COMO REFERENDUM. . .


ESO, EN MI OPINION YA SE ESTA HACIENDO DESDE SIEMPRE Y LOS RESULTADOS ELECTORALES DEMUESTRAN QUE LA GENTE NO QUIERE NI OIR HABLAR DE INDEPENDENCIA,PERO ESTE LECTOR DESEARIA Y CONFIARIA EN QUE LOS PROGRAMAS FUESEN CLAROS EN SUS PLANTEAMIENTOS Y QUE PARTIDOS COMO PSC E ICV QUE SERIAN CONTRARIOS A LA INDEPENDENCIA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
14 d'abril de 2012, 22.59 h

#7 QUE TONTERIAS DECIS. . . . .


PERO QUE PENITA ME DAIS . . . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ness fletxa SBD
13 d'abril de 2012, 14.04 h

Volen estalviar diners per:
Quedar-se'ls ells o per anar parar a les arques de l'Opus Dei.
L'Ana Mato(n) n'és de la secta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
scolanus fletxa BARCELONA
13 d'abril de 2012, 12.30 h

5.- per exemple allo que dius ,PERQUE LA GENT D UNIO ,AL PROXIM CONGRES NO FOTEU FORA D UNA VEGADE AL ,NO SE COM DIRLI DEL SR DURAN LLEIDA ,no teniu pebrots per demanar la INDEPENDENCIA o l ESTAT CATALA o com li foteu el nom a la LLIBERTAT DEL NOSTRE POBLE .Gent d unio ara sereu vosaltres els culpables provisionals (si busquem en trovarem mes ) de que no avançem cap .........on sigui menys continuar se esclaus de spagna .PROU DE LAMENTACIONS BUSQUEM LA LLIBERTAT AL PASEIG DE GRACIA CABEN 2 m D... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JosepB fletxa Sabadell
13 d'abril de 2012, 12.09 h

No savem fer res més que queixar-nos. Si no anem més enllà de la queixa no aconseguim res. Per què no fem us dels tribunals?, malgrat que les seves resolucions siguin tardanes, al menys tindran efecte a partir d'algun moment. Pero sobretot i pensant'ho bé, per què no fan eleccions anticipades amb la proposta de l'estat propi en el programa i convertim les eleccions en un referèndum "de facto"? En menys d'un any es podria proclamar la secesió d'Espanya i començar a ser un estat pròsper... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
12 d'abril de 2012, 22.44 h

#1 Millor aniria sense mantenir parassits mitjacerilles i els seus traumes i neures,em sembla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 d'abril de 2012, 21.44 h

Veig Catalunya asseguda a una cadira dins una habitació en flames mirant el rellotge i cridant: OBRIU LA PORTA D'UNA PUTA VEGADA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Isabel fletxa Santa Eulàlia
12 d'abril de 2012, 21.34 h

Ara toca a la llei de la dependencia, i demà que ??
Quanta gent grand hi ha que no es poden valdre per si soles i els fills han de plegar de treballar per cuidar-los, ........pero clar aixó no es important.
Si es tractes dels pares del Rajoy..Aguirre...Mas ...Duràn etc etc, tindríen el grau màxim, la paga màxima, i un centre de día per que ells continuesin fen el que estàn acostumats a fer... RES DE RES.
Tot plegat penós, molt penós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
12 d'abril de 2012, 21.04 h

QUE BIEN IRIA LA SALUTD EN CATALUÑA SI TVen3 NO NOS COSTARA 300 MILLONES DE EUROS Y TUVIERA TANTOS SUELDOS MILLONARIOS Y, LO QUE ES PÈOR, SECRETOS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.