directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 01:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Al rei ja només el recolza el PP i una part del PSOE

Els partits polítics han intensificat les crítiques cap al monarca que ja van pronunciar dissabte després que se sabés que havia anat a Botswana de cacera

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La inqüestionada figura del rei poc a poc deixa de ser-ho. La majoria dels partits polítics han carregat contra el viatge a Botswana en una època fora de vacances i davant la situació econòmica de l'Estat. Ja només el PP i una part del PSOE li fan costat, alguns amb la boca petita. La resta de formacions, no s'han estat de parlar 'd'error', de demanar disculpes i, fins i tot, d'abdicació. Tot plegat mentre la xarxa encara treu fem amb crítiques al monarca i amb proclames republicanes. 

Comparteix
   

Amb més o menys moderació, els partits catalans han criticat l'aventura del Rei Joan Carles I. Recollim aquí algunes de les declaracions fetes:

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, creu que "segurament ha estat un error" el viatge del rei Joan Carles I a Botswana. "En moments com els actuals i sempre, el que hem de fer les institucions perquè totes les nostres actuacions siguin exemplars", ha dit la vicpresidenta. I sense voler anar "més enllà", també ha afegit que en el cas del monarca "segurament ha estat un error". 

El PSC no està satisfet amb el comportament del Rei. El viatge de Joan Carles I a Botswana ha estat qualificat pel portaveu dels socialistes, Jaume Collboni, "d'incident" i ha provocat que el partit hagi volgut prendre part en la polèmica que ha desencadenat. El PSC ha considerat que la "millora de la qualitat democràtica" i "el rendiment de comptes" no pot passar per alt la monarquia i, per això, han exigit al Rei "una disculpa pública i una rectificació urgent" per l'episodi, que veuen com poc "exemplar" i "inadequat". Amb tot, els socialistes han descartat aprofitar el moment per anar més enllà i han demanat "no vincular" la polèmica a un debat sobre un possible canvi de règim cap a una república.

En canvi, també al PSC, l'exdelegat del Govern a Tarragona i actual diputat del PSC al Parlament, Xavier Sabaté, ha comentat al seu Twitter que el viatge del rei espanyol a Botswana per caçar elefants, on es va trencar el maluc, és "tan impresentable i se suma a tantes coses" que "com a mínim" cal que el monarca presenti l'"abdicació immediata com a primer pas per preparar la dissolució de la monarquia". 

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha reclamat aquest dilluns iniciar un procés democràtic per suprimir la "podrida" monarquia espanyola, i canviar-la per dues repúbliques independents, l'espanyola i la catalana. Bosch ha instat els ciutadans espanyols a iniciar el canvi d'un "residu" provinent del franquisme i s'ha ofert a ajudar-los des de l'independentisme català perquè això sigui una realitat. A més, ha rebutjat la idea d'una abdicació del rei Joan Carles en favor del seu fill, perquè amb "un canvi de barrets" no se solucionarà el problema. El grup d'ERC al Congrés ha presentat aquest dilluns mateix una bateria de preguntes per conèixer el cost del viatge del rei a Botswana.

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha assegurat que després de l'accident del Rei durant una cacera a Botswana "ha arribat el moment d'obrir la reflexió sobre l'abdicació". La diputada ecosocialista ha acusat el monarca espanyol "d'estar més allunyat que mai de la realitat del poble" i creu que per aquest motiu s'hauria de "plantejar abdicar".

El coordinador general d'EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha titllat aquest dilluns "d'esperpèntica" la cacera del Rei a Botswana i arran d'aquest fet conjuntament amb els "afers corruptes" del cas Urdangarin, ha demanat més transparència a la Casa Reial. Així, Miralles ha remarcat que el seu partit "seguirà treballant per un model d'estat diferent del que tenim avui dia", però ha assegurat que admetria una abdicació en benefici del príncep Felip mentre la República no arribi. "L'important és seguir traçant el camí cap a la República i, mentrestant si per aconseguir transparència i rigor a la Casa Reial hi ha d'haver un canvi entre pare i fill estarem d'acord".

El president de Democràcia Catalana (Dcat) i diputat al Parlament, Joan Laporta, ha reivindicat la independència de Catalunya enfront d'aquells que reclamen l'abdicació del rei o el pas d'una monarquia a una república espanyola. Laporta ha recordat que "amb independència de les actituds de la monarquia parlamentària espanyola", és partidari d'una Catalunya constituïda en un estat lliure. "Espanya i els espanyols ja decidiran quin és el sistema de govern que més els interessa", ha afegit. Sobre el viatge del rei Joan Carles a Botswana per participar en una cacera d'elefants ha opinat que el comportament del monarca "no ha estat ni apropiat ni encertat" en moments "delicats" com l'actual.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Patufet fletxa Sant Pol de Mar
17 d'abril de 2012, 12.49 h

Qui hagi vist un elefant de prop, sap que inspiren molta més tendresa que un clan de xorissos, retardats i vividors.
Independència ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Rauric fletxa La Guingueta
17 d'abril de 2012, 10.14 h

Defensen quelcom indefensable, un monarca que demana exemplaritat en el discurs de nadal i ell predica amb l'exemplaritat típica espanyola, riure's dels ciutadans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Àngel fletxa Barcelona
17 d'abril de 2012, 09.17 h

Els partits nacionalistes espanyols, com sempre,fent la pilota al poder per tractar de seguir "chupando del bote"(com diuen ells).


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa CATALUNYA
17 d'abril de 2012, 06.41 h

#4 A espanya potser si...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
16 d'abril de 2012, 22.30 h

EL COLABORADOR DE VMPress FUE DENUNCIADO POR INJURIAS AL REY.
Martínez Inglés cita a declarar como testigos a Tejero, Alfonso Armada y Bárbara Rey http://vegamediapress.net/not/797/martinez_ingles_cita_a_declarar_como_testigos_a_tejero__alfonso_armada_y_barbara_rey/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
16 d'abril de 2012, 21.55 h

http://virreiduran.wordpress.com/2011/11/09/duran-aplana-el-cami/

http://www.elpais.com/fotogaleria/espana/horas/sombra/Duran/elpgal/20100715elpepunac_1/Zes/1

http://maps.google.es/maps?q=%2B41%C2%B0+56%27+36.35%22,+%2B3%C2%B0+12%27+31.69%22


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
16 d'abril de 2012, 21.39 h

¿Nomes?


Si asi fuese, olvidais, como de costumbre, que el PP es la mayoria absoluta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Isabel fletxa Santa Eulàlia
16 d'abril de 2012, 21.35 h

Quina vergonya, España es queda cada vegada, mes retratada.
Em sembla penós que el pp i algúns sociolistos encara el disculpin.
Ja no se que necessita Catalunya per fer un pensament serios cap a la independència (evidentment em refereixo al gobern català).


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Guillem fletxa Barçalona
16 d'abril de 2012, 21.32 h

A mi aquest rei no m'ha representat mai, tot lo contrari l'he considerat un rei pària (nunca se impuso la lengua española... o Franco era un buén hombre) i parasitari (que si vacances a Mallorca, que si el yate...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles fletxa Badalona
16 d'abril de 2012, 21.31 h

Perdoneu però m'ha sobtat molt el titular de la notícia. No es pot recolzar a ningú, en tot cas se li dona suport. Recolzem els colzes damunt la taula, o una escala a la paret, per pujar-hi, però un rei, si vol, ja es recolzarà on vulgui, per exemple damunt d'un elefant acabat de matar, escopeta en ma, per fer una bona foto.
Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.