directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Monarquia, clientelisme, especulació i punt i final de l’aeroport de Ciudad Real

Empresaris molt propers a la corona han estat els màxims beneficiaris d’un aeroport privat pagat, presumptament, amb diners públics i que avui ja no opera

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

El faraònic aeroport Don Quijote ha tancat deixant un forat econòmic important, però per què es va construir i qui se’n ha beneficiat? A l’entorn de l’aeroport manxec es concentren un gran nombre de finques de caça privades propietat d’empresaris molt vinculats al rei d’Espanya. Joan Abelló, Alberto Alcocer, Alberto Cortina, Emilio Botín, entre altres -tots ells íntims de sa majestat i implicats en casos de corrupció o frau fiscal-  que, amb el duc de Westminster, tenen més de 50.000 hectàrees destinades al lucratiu negoci de la caça. L’aeroport ha estat clau per l’aterratge dels vols privats dels seus exclusius clients i  a més a més, alguns empresaris  han participat en el negoci de la seva construcció.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Clients de sang blava, xeics i milionaris
 
Els últims passatgers que van utilitzar les instal·lacions de l’aeroport Don Quijote  ho van fer com a aeroport privat , és el cas del germà de l'emir de Qatar, Abdullah Bin Khalifa, que va arribar a bord d'un Airbus 340 en companyia d'alguns familiars i amics, per gaudir d'unes jornades de caça, o els fills del Príncep de Gal·les, Guillem i Enric, que van passar uns dies a la finca del duc de Westminster, per caçar, i un dels usuaris habitual era l'helicòpter de la Casa Reial, amb Joan Carles d'ocupant.
 
Negocí rodó privat i un deute milionari a càrrec del sector públic
 
Aquest emplaçament aeri, destinat suposadament a descongestionar Barajas, dissenyat perquè transitessin 2,5 milions de passatgers a l'any, deixa enrere deutes multimilionaris. El negoci de la caça ha estat el que ha mantingut l'activitat de l'aviació fins avui i també qui n’ha tret profit, perquè ha gaudit d’unes instal·lacions sense pagar-ne la construcció. L’aeroport el va posar en marxa José Bono, amic personal del rei, quan era president de la junta de Castella la Manxa, les obres van començar el 2004 i van acabar el 2008, i va costar 1.100 milions d'euros, 400 dels quals van ser aportats per Caja Castilla la Mancha (CCM), intervinguda després pel Banc d'Espanya en trobar en els seus comptes un forat d'entre 3.000 i 4.000 milions d'euros, i avalada  amb 9000 milions d'euros de diner públic. La resta d'accionistes eren empresaris propers al poder que van invertir en el projecte amb diners prestats per la mateixa caixa.  En alguns casos aquests diners tornava a ells mateixos via contractes de construcció del propi aeroport. Un negoci, literalment, rodó. Una de les empreses constructores va ser Sacyr Vallehermoso, amb Joan Abelló com accionista destacat, aficionat a la caça, molt proper al rei i propietari d’una finca de 6000 hectàrees, a 100 km de l’aeroport. També  l'empresari manxec Domingo Díaz de Mera, vincualt al cas Urdangarín per haver pagat 300.000 euros per assessoria a l'institut Noos, està en el punt de mira pel lucre aconseguit amb la construcció de l'aeroport.
  
El resultat final és un entrellat dificil d’escatir, ha estat un embull d'interessos entrecreuats, un cabdell de noms i empreses relacionades amb sectors de poder i de la construcció, i ara s’està investigant el possible ús irregular de fons públics. En aquests moments, el primer creditor i accionista de l'empresa (68% de les accions) és la pròpiaCaja Castilla la Mancha, ja absorbida per Cajastur.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Dani fletxa Terrassa
18 d'abril de 2012, 21.48 h

És tan ridicul tot plegat que no val la pena ni comentar.

O Federalisme asimètric en dos anys vista o independència i prou, s'ha acabat!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
18 d'abril de 2012, 20.23 h

#1 Aquest EX-coronel-no oblidem que vas er epxlusat-és un oportunista que busca vendre llibres,no oblidem que és un ex-militar espanyol,i que en cap moment ha fet rès per a nosaltres.Que vol destapar merda dels espanyols?perfecte,però els Catalans no hi tenim rès a gunayar-hi.Els casos que presenta ja fa anys que són vox populi,i si ningú hi ha fet rès deu ser perque algú ja se n'ha preocupat de tapar-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan fletxa Palamós
18 d'abril de 2012, 18.39 h

ARA ÉS L’HORA !

L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA (ANC), és una organització unitària i transversal, no vinculada a cap partit, que treballa per aconseguir la independència de Catalunya.
Només una actitud decidida de la societat civil catalana unida podrà empènyer la classe política a reclamar alló que ja és un clam majoritari: La independència.
L’objectiu final del l’ANC és assolir la indepedència de Catalunya, de manera ordenada, pacífica i democràtica. Volem assolir-ho m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pep fletxa BCN
18 d'abril de 2012, 16.59 h

El rei era pobre i sense un cèntim i ha aconseguit ser a la llista Forbes dels més rics del Món. com?Treballant?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Narcs fletxa Barcelona
18 d'abril de 2012, 12.57 h

Totes aquestes mesures econòmiques que estan prenent ara tenen una relació molt directe amb lo malament que han administrat els diners públics el Govern Central i a l'espoli fiscal que viu sotmés el poble Català ja sigui de les illes com del Principat com fins i tot el País Valencià, conecntrem el 40% de les exportacions i som una gran potència en turisme i altres camps però ens veiem sotmesos a retallades i més retalles a augments d'impostos i tota mena de trifulgues que la nostra ap... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carles fletxa bcn
18 d'abril de 2012, 12.23 h

Es com si els veies hombre pepe majete.... i anar fotent l'aeroport cada cop més gros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
18 d'abril de 2012, 11.48 h

-diners públics. No 'diner públic'
-que, amb el duc de Westminster, tenen més de 50.000 Ha. No 'juntament' 'concentren'
-sense pagar-ne la construcció. No 'costejar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 d'abril de 2012, 11.25 h

Caldria que els espanyols també es revoltessin d'una punyetera vegada i fessin retornar tots els claés llençats, els quals ara estan a les butxaques del voltors carronyers, a la salut dels cinc milions d'aturats i a la nostra, a causa de les punyents retallades tant per part del titellaire govern dels millors, com del govern escabrós de madrit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ferran fletxa Sabadell
18 d'abril de 2012, 08.35 h

I a aquesta monarquia corrupta fins el moll de l'ós és a la que els unionistes de CiU volen ajudar a superar la seva crisi?
I a nosaltres qui en ajuda?


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quety fletxa Torroella
18 d'abril de 2012, 06.16 h

El Coronel Martínez Inglés es mereix ser escoltat i llegit per tots.
http://canarias-semanal.com/not/1926/el_coronel_martinez_ingles_reclama_como_testigos__a__antonio_tejero__barbara_rey__alfonso_armada_y_mario_conde/


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.