directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El País Valencià està en el punt de mira

El diari anglès 'The Guardian' afirma que és la comunitat autònoma que té més possibilitats de ser intervinguda pel govern espanyol

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El govern espanyol pensa en el País Valencià com un dels territoris amb opcions de ser intervinguts econòmicament a partir del maig, segons un reportatge del diari britànic 'The Guardian'. El rotatiu cita fonts oficials i assenyala en un reportatge publicat aquesta setmana que almenys una autonomia amb dificultats econòmiques haurà de ser rescatada. Al costat del País Valencià apareixen també Castella-la Manxa i Andalusia. 'The Guardian' assenyala al deute elevat a bo escombraria del País Valencià com un dels motius pels quals Rajoy pensaria intervenir el territori. La Generalitat Valenciana és l'autonomia que ha presentat més deute pendent amb proveïdors, concretament 4.069 milions d'euros.  

Comparteix
   


Etiquetes

'The Guardian' responsabilitza les autonomies de bona part de la mala salut de l'economia espanyola i alerta de la preocupació a la zona euro. El diari vaticina que Rajoy prendrà el control directe d'alguna de les autonomies pel maig i apunta com a possibles candidates Andalusia, Castella-la Manxa i el País Valencià.

Les noves lleis com la d'estabilitat pressupostària per exigir una major austeritat als governs autonòmics i la possibilitat d'intervenció són alguns dels motius que argumenta el periòdic per afirmar que alguna de les autonomies caurà sota el control directe del govern espanyol.

El secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha admès aquest dimecres la possibilitat d'intervenció d'algun territori si no compleix els objectius marcat pel govern espanyol.

Sobre el País Valencià, el diari apunta al seu deute, elevat a bo escombraria -també parla de l'elevat dèficit públic manxec, el 7,3% del PIB-, com a motivació per intervenir una de les autonomies controlades pel PP, posició que qualifica de "políticament compromesa".

La Generalitat Valenciana és l'autonomia que ha presentat més deute pendent amb proveïdors, concretament 4.069 milions d'euros. A continuació se situa Andalusia amb 2.763 milions i Castella-la Manxa, amb 2.510 milions d'euros.

'The Guardian' es refereix a Andalusia i argumenta les sospites d'ocultació del dèficit públic per part de l'anterior govern socialista. Cita fonts oficials que auguren que qualsevol "intent de rebel·lió" del nou govern andalús contra l'objectiu del dèficit de l'1,5% podria ser motiu d'intervenció.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Cesc fletxa València
20 d'abril de 2012, 14.08 h

Sent independents d'Espanya, pagaríem TOT el deute en 3 anys, mantenint el mateix pressupost. 3 anys x 6.500 milions d'espoliació = 19.500 milions d'euros. De tota manera, ja estem intervinguts, Espanya ja decideix el 85% de la quantitat de pressupost que tenim. La resta, 5% d'impostos controlats per les CCAA i 10% d'emisió de deute (de mitjana)

Ací està explicat, Fabra, pren nota:

http://territori.solidaritatcatalana.cat/sites/default/files/presentacio_balances_fiscals.pdf


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 d'abril de 2012, 10.39 h

-el País Valencià és al punt de mira. No 'està en el'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
20 d'abril de 2012, 10.24 h

DUPTE

El pegar per duplicat, pot ser correcte?

JO
Avui estreno la meva butaca del meu anfiteatre,s´alça el teló, es una obra DRAMATICA i escomença -- No hi ha SOLUCIO, no hi ha SOLUCIO... però un tal PORTABELLA i un tal TERRICABRAS veig que tenen el nàs més fí, alguna cosa auloren......veurem com transcurrirà l´OBRA ! !.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.