directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L'addicional tercera no és un compte pendent segons Espanya

El ministre Montoro demana a CiU responsabilitat i insta la federació a que retiri l'esmena a la totalitat dels pressupostos

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha volgut enviar un missatge a CiU. En declaracions posteriors a la reunió de la Junta Directiva del PPC, que ha presidit juntament amb Alicia Sánchez-Camacho, ha demanat a la federació nacionalista que es replantegi la seva posició respecte als pressupostos, actuï amb responsabilitat i retiri l'esmena a la totalitat. Montoro no ha qüestionat la validesa de la disposició addicional tercera, però ha negat que sigui el compte pendent de l'Estat amb Catalunya. Segons ha dit, el què ha de fer l'executiu espanyol és garantir la liquiditat de la Generalitat i contribuir a què Catalunya sigui motor de la sortida de la crisi.

Comparteix
   


Etiquetes
Un dia després que el grup de CiU al Congrés dels Diputats presentés una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat, el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques ha demanat a la federació nacionalista que mantingui una posició no "restrictiva", sinó de responsabilitat, unitat, col·laboració i cooperació. Precisament els trets que, segons ha dit, defineixen l'actitud que està tenint el govern espanyol amb Catalunya. Montoro ha insistit en què l'executiu de Rajoy porta a terme les reformes necessàries per sortir de la crisi, entre les quals hi ha la reforma dels serveis públics per garantir-ne la sostenibilitat, la reforma laboral o les mesures incloses en els pressupostos generals de l'Estat.

Sobre aquests, ha admès que són austers, però ha explicat que això és el què ara cal a l'economia espanyola i catalana. En aquest sentit, ha reiterat la seva posició respecte al pagament a la Generalitat dels 219 milions d'euros de la disposició addicional tercera. El ministre ha insistit en què no qüestiona la validesa d'aquesta clàusula a l'Estatut, però ha afegit que el govern espanyol no disposa de diners per fer inversions. 

Per tant, Montoro ha demanat a CiU que deixi de banda les seves reivindicacions sobre els plantejaments d'inversions que ve fent en les darreres setmanes. La disposició addicional tercera no és un compte pendent de l'Estat amb Catalunya, ha assegurat. Allò que el govern espanyol ha de garantir és, segons ha dit, la liquiditat de la Generalitat. El ministre també ha dit que l'executiu de Rajoy farà el possible perquè Catalunya sigui motor de la recuperació econòmica i això serà possible, ha afegit, si se segueixen els preceptes d'austeritat que reclama la UE.

El ministre ha participat aquest dissabte al matí a la reunió de la Junta Directiva del PPC que s'ha celebrat a Barcelona i a la qual també han assistit la presidenta del partit a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho i altres dirigents populars com ara Jorge Moragas, Enric Millo o Alberto Fernández Díaz. En les declaracions que ha efectuat un cop acabada la trobada, Montoro ha demanat a CiU que es replantegi la seva posició política respecte als pressupostos i que retiri l'esmena a la totalitat que ha presentat abans del debat que se celebrarà el proper dimarts.

Precisament en referència a aquest debat, Montoro ha instat a Rubalcaba a que sigui ell qui doni la réplica en nom del PSOE. El ministre ha recordat que, tradicionalment, és el cap de l'oposició qui intervé en el debat a la totalitat dels pressupostos. A més, segons Montoro, en aquesta ocasió encara té més sentit que sigui així, perquè, segons entén ell, Rubalcaba ha de donar explicacions sobre la situació en què el govern anterior -al qual hi pertanyia- va deixar les finances públiques.

Sánchez-Camacho també reclama responsabilitat

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha coincidit amb el ministre en reclamar a CiU un "exercici de responsabilitat cap als pressupostos". Segons ha dit, els comptes de l'Estat no poden comportar un increment de la despesa. Sánchez-Camacho ha afirmat que la màxima lleialtat que pot tenir l'executiu de Rajoy amb Catalunya és ajudar-la a sortir de la crisi. I, segons la seva opinió, això és el què fan els pressupostos. La dirigent popular ha assenyalat també que el govern espanyol necessita el suport de totes les comunitats autònomes. Entre aquests, ha dit que el del Govern i CiU són molt "importants". 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
22 d'abril de 2012, 11.07 h

El cinisme que gasta el PP no té límits. Amb uns pressupostos que ens deixen sota mínims, demanen responsabilitat, i volen que sigui Catalunya que tregui a Ecs!panya de la crisi.
Estan "cagats" a Madrid, veuen que la gallina dels ous d'or marxarà.
Fem-nos un favor i marxem d'Espanya el mes aviat possible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.