directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un Sant Jordi sense recepció institucional

L'austeritat fa que aquest any es prescindeixi de la recepció de tots els grups polítics al Palau de la Generalitat

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Per segon any consecutiu els actes institucionals de la diada de Sant Jordi es concentraran al Palau de la Generalitat, que no compartirà protagonisme amb el Palau de Pedralbes. Com és habitual, començaran amb la celebració d'una missa oficiada per l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. La novetat d'enguany és que, un cop finalitzada la missa, el Palau de la Generalitat no acollirà la recepció amb els representants de tots els grups polítics. Com que no tots assisteixen a l'acte religiós, aquest Sant Jordi no serà possible veure els líders de les forces parlamentàries junts en la mateixa recepció. tot i que, per separat, tots han organitzat actes per celebrar la Diada.

Comparteix
   


Etiquetes
El president de la Generalitat, Artur Mas, assistirà a les 9.45h a la benedicció de les parades de roses que diverses entitats socials muntaran al Pati de Carruatges del Palau amb l'objectiu de recaptar fons per finançar activitats solidàries i, després, rebrà la Pubilla i l'Hereu de Catalunya del 2011, així com les Dames i Fadrins de les demarcacions catalanes.

Sant Jordi també és un dia perquè els catalans visitin les seves institucions. Per això, a partir de les 11.30h del matí i fins les 19h, el Palau de la Generalitat estarà obert als ciutadans en una nova jornada de portes obertes. També estaran oberts al públic, de 10h a 15h l'espai arqueològic de la Domus Romana i les Sitges Medievals del carrer de la Fruita, un centre patrimonial de primer ordre on conviuen vestigis de la Barcino romana i restes d'un casal del Call, el barri jueu de la Barcelona medieval. L'espai, que es podrà visitar gratuïtament, ha estat habilitat pel Govern i el gestiona el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), de l'Ajuntament de Barcelona.

La carillonista Anna Maria Reverté farà dos concerts, a les 12.00 i a les 18.00 hores, de 45 minuts de durada cadascun, des del carilló del Palau. Reverté interpretarà música tradicional popular i d'autors catalans. Entre les peces que tocarà en el primer concert destaquen L'emigrant; la Cançó de la Moreneta; Pel teu amor, "Rosó" i la cançó popular Plou i fa sol, arranjades totes elles per al carilló. En la sessió de les 18.00 hores, Reverté interpretarà sardanes com Maria de les trenes, Les puntaires de Begues o El cavaller enamorat, entre altres.

El cost dels actes que se celebraran al Palau de la Generalitat serà de 17.000 euros, mil menys que l'any passat, que cobreixen les despeses mínimes de l'acte litúrgic, la benedicció de roses o la jornada de portes obertes. Fa dos anys, amb José Montilla com a president, els actes institucionals de la diada de Sant Jordi van costar 199.150 euros. L'acte principal va ser la recepció al Palau de Pedralbes, amb més de 3.500 convidats, amb un cost de 199.150 euros.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
23 d'abril de 2012, 19.58 h

El meu reconexement al govern de la Generalitat de Catalunya, per haber celebrat la Festa de la diasa de Sant Jordi , amb mès cordura
dels anys passats del tripartit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Isabel fletxa Santa Eulàlia
22 d'abril de 2012, 21.32 h

No patiu que aniràn a celebrar-ho al Fórum a "la feria de abril", allà i passen tots els polítics, no se sent parlar ni un mot en català, pero es igual, s'ha de fer campanya encara que sigui fen costat a les cultures de fora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.