directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas no entén que el PP no pagui els deutes a Catalunya

A la sessió de control del Parlament ha dit que no es paga a Catalunya però en canvi sí que hi ha diners per l'AVE a Galícia

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha recriminat al govern espanyol que no pagui els deutes Catalunya però en canvi inverteixi en l'AVE a Galícia i fins i tot incrementi els recursos destinats al Museu del Prado. "No és cert que no hi hagi diners", ha replicat a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. Durant la sessió del control, Mas ha reivindicat l'esmena a la totalitat que ha presentat CiU contra els pressupostos de l'Estat per defensar els interessos de Catalunya, tot i que ha reconegut que es fa "trencant el guió normal", ja que els populars catalans van permetre l'aprovació dels comptes de la Generalitat i "tot podria fer pressuposar" que CiU hauria de fer el mateix a Madrid.
Mas ha aprofitat la sessió de control al Parlament per retreure al govern espanyol que hagi ignorat els deutes a Catalunya en els seus pressupostos i no hagi inclòs la disposició addicional tercera corresponent al 2009. En resposta a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camachco, Mas s'ha queixat que hi ha 219 MEUR que "simplement han volat", igual que va passar amb els 759 milions de l'any passat i que estan aprovats en comissions bilaterals a Madrid. "Sí que hi ha diners, senyora Camacho, hi ha diners per fer l'AVE a Galícia i pel Museu del Prado hi ha més diners que l'any passat", s'ha queixat.

De fet, ha argumentat que el Govern ni tan sols va reclamar que es liquidessin tots, sinó almenys que l'executiu espanyol reconegués el deute. 

Ha reaccionat així a la intervenció de Sánchez-Camacho, que ha lamentat l'actitud que està demostrant Mas i CiU respecte als pressupostos. "Vostè que ha fet els majors esforços, és el que millor pot entendre la situació d'Espanya", ha argumentat. "De vostè esperava molt més, i el meu partit aquí a Madrid molt més", ha conclòs.

Durant el torn d'ERC, Mas ha reconegut que l'esmena a la totalitat que ha presentat CiU contra els pressupostos de l'Estat "es fa trencant el guió normal", ja que tot podria fer presuposar que la federació hauria de donar suport o abstenir-se en els comptes espanyols després que el PPC ho fes quan va tocar aprovar els catalans. El president ha reivindicat l'esmena com la forma que té el Govern de defensar-se i defensar el país, perquè "no s'entén que no es paguin els deutes a Catalunya".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
27 d'abril de 2012, 12.22 h

#15 Jo no li puc portar la contrària, de fet estic d'acord amb vostè. Només que la meva intenció vol ser concialiadora (potser sóc una mica il·lús) perquè crec que els catalans som pocs i ens necessitem tots i sobre tot el nostre poder és l'inteligència, la força ja es veu que no. I a CiU n'hi ha molt d'independentisme. Prefereixo pensar que són covards i no traidors. Al cap i a la fi són de carn i ossos i el possibilisme els permet governar. Jo no estic d'acord amb ells. Ens hem d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
27 d'abril de 2012, 11.12 h

#14 Dir a una persona el què és, considero que no és cap insult. Quan una/unes persones com CiU toleren i giren la cara cap un altre lloc, amb la qual cosa deixen amb tota la permissivitat del món que se'ns insulti des de l'exterior (el país veí), que ens robin dia sí i dia també des de fa molts d'anys, que retallin els drets més bàsics i fonamentals als ciutadans, mentre ells, els polítics, amb llurs privilegis immorals, sí immorals i pecamisos poden pagar-se mútues sanitàries pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
26 d'abril de 2012, 14.30 h

#10 En Cambó va pagar els bombardejos de Barcelona a la guerra civil. Aquí el problema és que ningú és un sant i que malgrat tot hem de fer pinya i treure el millor de nosaltres mateixos, sinó no ens en sortirem. Ara bé, si m'equivoco proveu de fer-m'ho entendre i si us plau sense insults.
Visca Catalunya lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mario fletxa barna
26 d'abril de 2012, 13.26 h

Li ha començat algun problema de neurones patològic a aquest home? Doncs que el canviïn!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
26 d'abril de 2012, 12.32 h

La CAIXA D'EINES D L'INDEPENDENTISTA, extreta del programa "EL MÓN A RAC1" i de "SINGULARS" del canal 33:
http://regnebananer.blogspot.com/2012/04/caixa-deines-de-lindependentista-i.html
En resum:
CADA 4 ANYS, QUAN VOTEM,
ENS ESTEM DEIXANT ROBAR VUITANTA MIL MILIONS D'EUROS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Antoni fletxa vic
26 d'abril de 2012, 12.19 h

Encara no ho ha entés , Sr Mas no engany a la gent i tant que ho ha entés i desde fa molts anys .Digui la veritat ,que a vosté i els lobbis que representa ja li està bé tal i com estant les coses.Que ha vostés mentres els seus negociets els hi funcionin ,al país que els donguin.
Amb aquesta gent no anirem mai enlloc .


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
26 d'abril de 2012, 11.29 h

Què vol entendre aquest Molt Honorable si no n'hi ha més ???. La dita catalana ho defineix clarament: "d'allà on no hi ha, no en pot rajar". El què sí és evident, és que si en Cambó aixequés el cap, es tornaria morir de fàstig i pena de veure el desgavell que han fotut i foten aquests impresentables seguidors de la seva doctrina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
pasbort fletxa Vila-real
26 d'abril de 2012, 11.21 h

A TOTS no teniu altre remei que fer veure als vostres veIns que VOTAR a aquests Partits Polítics que sols usen la MENTIRA no anirem mai be, que ens VOLEN CASTELLANIZAR O FOTRENS AL MAR!!! de.....totes les maneres SIIII tantes coses admeten UNA MES OI?.....MIRA QUE NEGAR-S´HI A SURTIR AL BALCO DE LA GENERALITAT A DECLARAR LA INDEPENDENCIA! ! ! ! això SIIIII ja voreu, ja voreu el 2014 ....si encara estan us demanaran que aguanteu fins el 2018.però al 2014 quedarà algú que NO SIGUI BOTIFLER ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Rafa Jiménez fletxa Empuriabrava
26 d'abril de 2012, 08.53 h

Llàstima que l'actual Molt Honorable no tingui el que s'ha de tenir per a proclamar la República Catalana des del balcó de la Generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7 Marta Casanovas
25 d'abril de 2012, 17.13 h

Qué més ha de passar perquè el Sr. A.Mas entengui la situació
catastròfica a que ell porta a Catalunya si no fotem el camp
d´una punyetera vegada, un tsumani ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.