directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Betagarri triomfa a l’Acampada Jove en una jornada marcada per la diversitat musical

Excel·lent estrena de La Troba Kung-Fú a Sant Celoni en una segona jornada marcada per la gran afluència de públic

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'Acampada Jove d'enguany avança segons les previsions previstes, amb un èxit total de públic, que ha respost de manera totalment entregada a un cartell format per grups que han motivat els balls de la multitud durant tota la nit. Un dels moments més emotius ha estat quan el grup basc Betagarri ha tocat la seva coneguda versió de l'Estaca de Lluís Llach, provocant la bogeria dels assistents. Avui dissabte, se celebrarà la darrera nit que tancara tota una setmana d'activitats musicals i culturals.
troba kungfu dusminguet joan garriga
Joan Garriga, líder de La Troba Kung-Fu

Comparteix
   


Etiquetes
La nit d'ahir divendres va confirmar que l'Acampada Jove 2007 ja és un èxit, gràcies sobretot al poder de convocatòria que té entre la gent més jove del país. Milers d’assistents es van aplegar a la zona dels concerts, l’Espai Independència, per a gaudir d'un espectacle on de nou es va fer palesa la pluralitat d'estils que presideix l'Acampada d'enguany. El primer en obrir foc va ser el valencià Feliu Ventura, el cantautor de Xàtiva, que va oferir als i les acampades un recital d'autèntica poesia musical a través del qual els assistents van poder tastar els temes del seu quart disc, Alfabets de futur, així com cançons dels seus anteriors treballs. La calidesa de Ventura va deixar pas a la rumba dels hereus de Dusminguet, la Troba Kung-Fú. Aquesta era la primera vegada que el grup liderat per Joan Garriga i el seu inseparable acordió actuaven a Sant Celoni, i sens dubte es van estrenar amb molt bon peu, després de ser un dels més aclamats de la nit. I és que el còctel de ritmes de sabor mediterrani de la Troba va aconseguir impregnar a tots els acampats.  

Ja ben entrada la mitjanit, els veterans Celtas Cortos, els quals van afirmar en una entrevista a l'InfoAcampada (el butlletí oficial del festival) que "seguim amb les mateixes ganes de passar-nos-ho bé a l'escenari", van oferir un potentíssim directe deixant clar que són una de les bandes més divertides i explosives que han trepitjat els escenaris de Sant Celoni.  

Les melodies amb aires cèltics dels de Valladolid van deixar pas a uns vells coneguts de l’Acampada, Betagarri. El grup de Gazteiz va demostrar la bona sintonia amb el públic català amb un concert vital i on no hi va faltar la seva popular versió de l’Estaca, juntament amb els temes més nous del seu darrer àlbum Hamaika Gara.

El tancament de la segona jornada va anar a càrrec d’uns altres profetes del mestissatge, Burman Flash, la banda de les comarques gironines, que van acomiadar la nit amb la presentació davant el públic acampat dels temes del seu últim disc, Desmemòries.

 Els concerts, juntament amb la Carpa Flaix, el festival de música electrònica, van ser el colofó final per una jornada atapeïda d’actes i activitats culturals. Fins a cinc xerrades van celebrar-se durant el dia, entre les que destaquen l’Independentisme a la xarxa, o la presentació del llibre de l’Esquerra Independentista de Roger Buch. A la tarda van tenir lloc els concerts de Kontraband, Pepet i Marieta, Generaciones Podridas, el grup local de Sant Celoni, i La Hora del Gato, i també els concerts de les semifinals del Sona 9. No hi van faltar tampoc les representacions de cultura popular amb els Grallers d’Alcarràs, les classes dels Castellers de Sants i els bastoners de la Vegueria del Penedès.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.