directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

#Novullpagar l’1-M, un tsunami contra els peatges

La revolta dels peatges ja ha aconseguit aturar, de moment, l’allargament dels peatges per salvar les radials de Madrid i despertar el Grup de Treball sobre peatges del Parlament

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

“Si només ho faig jo no passarà res, si ho fem tots no sabran què fer” aquestes paraules marquen l’èxit de la campanya, un èxit mesurat per la preocupació que ha creat en el Govern de la Generalitat, en la concessionària i en el Govern  Espanyol, la campanya deixa al descobert el capitalisme més salvatge que representa el model de peatges instaurat a Catalunya. Pagar sense fi, malgrat que les autopistes s’han amortitzat 20, 30 i fins a 50 vegades. Per cada 100€ recaptats, 75€ són repartits entre els accionistes, espoli sense contemplacions.



Comparteix
   

Si tant sols 1500 insubmisos als peatges han aturat que els catalans paguéssim les autopistes de Madrid, que no faríem amb 25.000? 

El Ministeri de Foment i ABERTIS tenien molt avançat l’acord per salvar les ruïnoses autopistes de Madrid a canvi d’allargar les concessions de les autopistes catalanes, les més rendibles del món. Un #Novullpagar ha aturat, ni que sigui de moment, aquest nou espoli que volien perpetrar el Govern Espanyol i ABERTIS.

El #Novullpagar obliga al Govern a convocar el Grup de treball sobre peatges

Desprès de molt de temps sense reunir el Grup de treball sobre peatges el Govern de la Generalitat s’ha vist obligat a convocar una reunió d’urgència pel proper 14 de maig. El grup de treball sobre peatges està format pel Govern de la Generalitat, les concessionàries, els Grups Parlamentaris i les Cambres de Comerç, i va ser creat per trobar una sortida a un model de peatges injust per a Catalunya. Fins al moment el Grup de Treball no va donar solucions a les demandes ni a les queixes per l’abús del peatges. Mai és va tractar el problema de fons, que són unes concessions abusives per l’erari públic.

El #Novullpagar és la revolta social més important dels darrers anys

Molt de parlar del moviment dels indignats, i com a resultat poques coses s’han mogut o han canviat, més aviat tot el contrari, més retallades que mai, en canvi  uns dies de #Novullpagar i moltes coses s’han mogut, reaccions dels governs, criminalització del moviment, tàctica de la por, silenci comunicatiu, o manipulació informativa, i gabinets de crisi a l’empresa i als governs. Un motiu més per entendre la por dels governs, partits polítics, empresaris i sindicats a un moviment com aquest carregat de raons.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Josep Albert Sigfrid fletxa Sant Cugat del Vallès.
1 de maig de 2012, 23.37 h

Avui dia 1 de maig he arribat tard al peatge de Mollet en sentit Barcelona.Eren les dotze i trenta-cinc, Semblava que tot era normal.he començat a pitar el claxón i m'han contestat altres cotxes. he observat que la cúa s¡anava aturant. Feia senyals de NO a alguns cotxes del voltant . Alguns em reponien amb senyals i gestos d aprovació.Al començament em sentia sol -dubtava que l'acció fos un exit- però anava comprovant que hi havia resposata.Més tard a casa he vist al telenoticies que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
1 de maig de 2012, 17.34 h

#9 Valenta fitxa aquest individu que esmenteu. Però si mai obtenim la independència, se li haurà acabat la moma aquesta d'Abertis, com la moma que li tenen assignada els mercenaris que governen des de la generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
1 de maig de 2012, 14.54 h

No cal dir res mes.......

http://apuntem.cat/

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
1 de maig de 2012, 13.47 h

Com fer un #novullpagar en un peatge automàtic.
Avui a migdia, coincidint amb la convocatòria multitudinària de la campanya #novullpagar hi ha conductors que han avisat per Twitter del tancament d'alguns peatges manuals, és a dir, que no hi ha cobradors. Aquests mateixos conductors recorden, però, que es pot no pagar als automàtics, prement el botó d'assistència tècnica. Ja fa dies que n'hi ha que s'han negat a pagar en peatges automàtics. En són una mostra aquest conductor al peatg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Judit fletxa Reus
1 de maig de 2012, 12.09 h

Roca Junyent és el Primer Secretari del Comité Executiu d'ABERTIS
http://regnebananer.blogspot.com/2012/03/roca-junyent-es-el-primer-secretari-del.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pep fletxa Vallès
1 de maig de 2012, 10.54 h

"El Ministeri de Foment i ABERTIS tenien molt avançat l’acord per salvar les ruïnoses autopistes de Madrid a canvi d’allargar les concessions de les autopistes catalanes, les més rentables..."
Fins aquí he llegit.
Les autopistes son "rentables"? Senyor redactor, aclareixi si ho son amb aigua calenta o freda. Amb detergent per a roba delicada? Es poden rentar amb lleixiu? Suposo que si que es poden assecar al sol. Encongeixen un cop rentades?
Ah, ara me n'adono, deu voler dir RENDIBLES.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
1 de maig de 2012, 10.20 h

Papa, jo vull ser cobrador de peatge
Les privilegiades condicions laborals dels treballadors de les autopistes que intenten preservar just quan el 26 d'abril va començar la negociació del nou conveni i està en marxa un procés d'ERO selectiu

La resposta de CCOO i UGT a la campanya ( https://twitter.com/#!/search/%23novullpagar ) #novullpagar, criticant la seva ànima "política", i la defensa dels peatges mostrada per les centrals sindical... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
1 de maig de 2012, 09.41 h

#4 Si, en vez de buscar soluciones a los terribles problemas que han hundido la económia, nuestra clase política se entretiene en distraer al personal con pagar, o no, las autopistas que disponen del privilegio que les concedieron ellos mismos anteriormente.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 30
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.