directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC alerta que caldrà modificar el mapa eòlic per consensuar-lo amb el territori

Aposten per racionalitzar el desplegament i evitar instal·lar nous parcs on els veïns els rebutgen

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha declarat, durant una visita aquest dijous al migdia a Tarragona, que el mapa eòlic serà una bona eina per 'racionalitzar' la implantació de nous parcs, però que s'han d'evitar instal·lacions eòliques en zones on els veïns les rebutgen. Segons Puigcercós, cal 'desmuntar' previsions d'instal·lacions que ja es donen per consolidades, però que estan carregades de 'conflictivitat', ja sigui perquè estan en processos judicials o bé per l'oposició veïnal. En aquest sentit, ERC avisa Economia que haurà de modificar el mapa per fer-lo consensuat amb el territori. En l'opinió del líder d'ERC, el nou mapa eòlic no pot ser un 'afegit' als 'errors anteriors'.
ecotecnia eòlica molí turbina
Comparteix
   

Puigcercós ha fet aquestes declaracions a Tarragona, territori on justament s'hi concentren bona part dels quaranta municipis integrats dins de les Zones de Desenvolupament Prioritari de l'energia eòlica, que va fer públiques, aquest dimecres, el Departament d'Economia. Dels quaranta municipis, tretze són del Camp de Tarragona -la majoria, a la Conca de Barberà, comarca que ja concentra nombrosos aerogeneradors.

El mapa eòlic s'ha presentat, però no està tancat, i ERC creu que cal 'matisar' i esmenar alguns projectes que el nou mapa recull de 'pseudomapes' anteriors -en referència a l'anterior govern de CiU. 'En el seu moment es van fer barbaritats', ha declarat Puigcercós, i per aquest motiu, considera que el nou mapa és 'necessari' i que pot ser l'oportunitat per modificar 'aspectes puntuals' i desfer 'allò que es va fer malament'.

El líder republicà ha fet aquestes declaracions en el marc d'una visita a les obres de l'anella verda al Pont del Diable. Puigcercós ha volgut recordar que aquesta actuació prové d'una promesa que havia fet ERC a Tarragona durant la campanya electoral, i que amb aquesta obra es recupera l'entorn des d'un punt de vista cultural, ambiental, turístic i esportiu. Posteriorment, Puigcercós ha dinat amb empresaris de Tarragona.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1 Joan Vendrell Venrell
19 de febrer de 2010, 17.09 h

Tota la merda a Tarragona!!!!!!!! Be, be..... vaja... consensuar, com la llei de vegueries oi?... PF ESQUERRA...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.