directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Catalunya i Migdia-Pirineus sumen esforços per agilitar el TGV entre Barcelona i Tolosa

L'objectiu és que es puguin connectar les dues ciutats d'aquí a 'sis o set anys'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Intentar que d'aquí a 'sis o set anys' anar de Barcelona a Tolosa de Llenguadoc sigui possible en només una hora i mitja, en tren d'alta velocitat. Aquest és el gran objectiu que s'han proposat el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i el president de la regió francesa de Migdia-Pirineus, Martin Malvy, en una reunió de treball que han mantingut aquest dijous a Tolosa. Montilla i Malvy faran tots els possibles per agilitar el tram que està més endarrerit, el de Tolosa a Narbona. En la trobada, el president de Migdia-Pirineus també ha mostrat el seu suport a la candidatura de Barcelona per als Jocs d'Hivern, si bé no s'ha pronunciat sobre si preferiria aquesta opció abans que Jaca.

Comparteix
   

Mentre que el tram del TGV entre Montpeller i Perpinyà ja està més encarrilat i podria ser una realitat el 2020, el tram entre Tolosa i Narbona està força endarrerit. 'No volem esperar 15 anys per al desenvolupament d'aquest tren', ha explicat el president de Migdia-Pirineus, Martin Malvy. De fet, Malvy està decidit a fer tot el possible perquè la connexió en alta velocitat des de Tolosa fins a Barcelona es pugui completar en 'sis o set anys'. 'Tolosa ha d'estar a una hora i mitja de Barcelona', ha asseverat el socialista francès.

De la seva banda, el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha reiterat que la infraestructura suposaria una dinamització dels intercanvis econòmics entre Migdia-Pirineus i Catalunya. 'Hem fet i seguirem fent les gestions perquè sigui realitat quant abans possible', ha assegurat el president.

La companyia ferroviària francesa SNCF té previst que l'alta velocitat entre Barcelona i Perpinyà sigui una realitat el 2012 i les previsions són que el 2014 s'acabi el tram de Montpeller a Nîmes. Això sí, el tram de Montpeller a Perpinyà no s'acabarà fins el 2020.

Montilla dóna suport als Jocs Olímpics d'Hivern
Un altre dels temes de la reunió ha estat la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics d'Hivern per al 2022. En aquest sentit, Montilla ha donat suport obertament a la candidatura de la capital catalana. Mentrestant, Malvy ha posat a la disposició de Barcelona les instal·lacions de neu dels Pirineus francesos. Això sí, no s'ha volgut pronunciar sobre si preferiria que fos Barcelona o Jaca qui acollís l'esdeveniment esportiu.

La trobada s'ha dut a terme aquest dimecres a Tolosa, en el marc de la Comunitat de Treball dels Pirineus. També s'ha parlat de la voluntat de potenciar la marca dels Pirineus, en el marc del programa 2011, Any dels Pirineus. D'altra banda, Catalunya i Migdia-Pirineus segueixen col·laborant en altres temes com el programa d'intercanvi d'alumnes Eurocampus, així com la col·laboració en recerca oncològica.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.