directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas es mostra disposat a fer un 'últim esforç' per arribar a un acord per la Llei Electoral

Condiciona l'acord a no reduir el nombre de diputats que representen Lleida, Tarragona i Girona al Parlament

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, assegura que està disposat a fer un darrer esforç per tal de tirar endavant la futura Llei Electoral sempre i quan el PSC accepti no reduir el nombre de diputats que hi ha actualment representant Lleida, Tarragona i Girona al Parlament . Mas ho ha dit en una visita al darrer tram del Quart Cinturó, a Terrassa, en què ha assegurat que aquesta infraestructura és un 'cul de sac' perquè enlloc de seguir cap a Sabadell i Granollers, l'eix viari finalitza el seu recorregut a Terrassa. Mas ha assegurat que cal un 'canvi' per desbloquejar temes de país com aquest i també per treure Catalunya del 'cul de sac' en què també es troba.
artur mas, convergència, cdc, convergència i unió
El líder de CiU, Artur Mas

Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha afirmat que CiU no té cap inconvenient a fer un 'últim esforç' per tal de tirar endavant la nova Llei Electoral. Tot i això, ha advertit que l'única manera de fer-ho passa perquè el PSC accepti que els territoris de Lleida, Tarragona i Girona segueixin tenint el mateix nombre de representants al Parlament que posseeixen actualment: 'No es tracta d'un interès de partit sinó d'un model de país que tingui equilibri en tots els sentits', també des del punt de vista polític.

El líder de CiU ha fet aquestes declaracions després que aquest dijous els grups parlamentaris certifiquessin la mort de la ponència de la Llei electoral en no ser capaços d'apropar postures sobre aquesta qüestió. L'única oportunitat que hi ha ara perquè el debat es reobri és la ILP que ha promogut Ciutadans pel Canvi. Tot i que Artur Mas no s'hi ha referit directament, el fet que hagi assegurat que CiU farà un 'últim esforç' podria significar que donarà suport a aquesta mesura.

Per la seva banda PSC i ICV-EUiA han anunciat la seva intenció de facilitar-ne el tràmit parlamentari i votar en contra de les esmenes a la totalitat que amb tota probabilitat presentarà almenys el PP. De fet, el PPC ha reclamat des del principi al PSC que forcés CpC a retirar la ILP en considerar que pertorba els treballs per la llei. Ara la Junta de Portaveus ha de decidir quan porta al ple la ILP per al seu debat a la totalitat.

CiU qualifica el Quart Cinturó de 'cul de sac'


Artur Mas ha fet aquestes declaracions en un acte a Terrassa en què ha visitat la zona on finalitzen els treballs del Quart Cinturó. Mas ha exigit un 'projecte global' per aquesta infraestructura que des del seu punt de vista es troba en un 'cul de sac' perquè finalitza a ,
Terrassa, enlloc de perllongar-se fins a Granollers i Sabadell.

Per Mas aquesta és una metàfora de la situació en què es troba Catalunya en matèria 'd'autogovern, econòmica i en d'altres dimensions'. En aquest sentit, el convergent ha assegurat que Catalunya ha de ser alguna cosa més que un país o una carretera que acabi en un 'cul de sac' i ha reiterat que cal un govern de la Generalitat fort i amb un projecte de país clar.

El president de CiU és conscient que és el Ministeri de Foment és el que ha de donar llum verda al perllongament del Quart Cinturó, però adverteix que el govern de l'estat està 'utilitzant com a excusa' la 'disbauxa' que hi ha a la Generalitat per ajornar el projecte. 'Els socis de govern no són capaços de posar-se d'acord', lamenta Mas que creu que en set mesos -el temps que falta fins les eleccions- no serà possible desbloquejar l'obra.

'Cal trobar una solució abans que entri en funcionament aquest tram del Quart Cinturó', afirma Mas que recorda que en l'actual situació es generaran importants retencions i embussos a Terrassa i també a l'enllaç amb la C-58 a Viladecavalls: 'El tram de la C-58 que va fins a Cerdanyola només compta amb dos carrils', ha apuntat Mas.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.