directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Antich se sap responsable de la crisi institucional però avisa que vol arribar fins a final de legislatura

Descarta convocar eleccions anticipades, així com demanar que es faci una moció de censura

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del govern balear, Francesc Antich, ha assumit en la segona jornada del debat sobre l'acció política i de govern la responsabilitat de la crisi institucional, originada arran de l'expulsió d'UM de les institucions balears. En la que ha estat la rèplica més esperada d'aquest debat, el cap de l'executiu balear ha assegurat que té la consciència ben tranquil·la i que sap que no ha perseguit cap partit polític. En aquest sentit, ha manifestat el seu desig de seguir governant fins esgotar la legislatura, i ha descartat convocar eleccions anticipades, així com ha dit que no ha demanat que es faci una moció de censura. Antich ha dit que s'haurà de fer un 'sobre esforç' i ha lamentat que l'oposició només pensi en la crisi institucional i no en l'econòmica. El darrer 5 de febrer, l'aparició d'un nou cas de presumpta corrupció conegut sota la denominació d'operació Voltor, que esquitxava novament UM, va propiciar que el president balear expulsés la formació de totes les institucions que formen part del Pacte -Govern balear, Consell i Cort- quedant així PSIB i Bloc com a únics partits al si del govern.

antich francesc president balears illes
Comparteix
   

 Antich ha donat un cop d'atenció i ha dit que seguirà governant fins a final de legislatura mitjançant els consensos als que es pugui arribar. El president diu que vol tota la responsabilitat de la crisi institucional. Fruit d'aquests canvis polítics, Antich ha dit que ara la seva responsabilitat és asseure's amb els grups de l'oposició i estirar-los per col·laborar. Aquest divendres matí, UM l'ha acusat d'haver-se volgut convertir en jutge; i en aquest sentit, ha dit que la seva intenció no ha estat mai perseguir ni jutjar un partit polític, i que mai ha anat a parlar amb el fiscal general de l'Estat. Antich ha dit que és preocupant que els grups es preocupin per les mesures contra la corrupció més que per la corrupció, passin en el partit que passin.

El president ha contestat també al PP, a qui li ha dit que no ha de donar lliçons al govern i li ha informat que no sap molt bé quina és l'opinió d'aquesta formació política, ja que cada dos dies canvien de discurs, en referència a si demanen o no una moció de censura. Antich ha recordat al PP que és una 'demagògia' dir que el seu govern no ha fet res en els dos anys i mig de legislatura. 'No ho puc entendre', ha exclamat sorprès el president.

Novament, Antich ha estès la mà a la oposició tot demanant que concretin en quines mesures donaran suport a l'executiu i ha dit que el que més li importa és la gent. El president ha advertit que el consell de govern és molt important i ha convidat al PP a participar en ell per tirar endavant totes les propostes. 'Si no participen, també ho farem', ha conclòs el seu discurs.

Els grups parlamentaris han tingut també un temps de deu minuts de rèplica cada un d'ells. El PP, per part seva, ha dit que Antich 'treu pit' amb el tema de les inversions, però obvia parlar de la crisi institucional. El portaveu d'aquest partit, Francesc Fiol, ha reconegut que no vol que hi hagi corrupció i que la 'detesta', però això si, s'ha de demostrar que n'hi ha hagut per demanar responsabilitats. Li ha tornat a recordar, a més, que el govern balear pateix un 'dèficit bestial de legitimitat' i ha dit que només es pot recuperar amb una qüestió de confiança o amb la dimissió d'Antich.

Per part seva, els socis de govern, PSIB i Bloc, han informat que seguiran governant. El Bloc s'ha oposat frontalment a que el PP torni a les institucions i ha dit que la principal 'anomalia democràtica' són el nombre d'alts càrrecs del PP i UM que estan imputats. Han rebutjat novament una moció de censura i unes eleccions anticipades.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.