directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Plataforma en Defensa de l'Ebre es manifestarà el 30 de maig a Barcelona

Denunciarà les agressions que creu que pateix el territori, ja sigui el cementiri nuclear, ja sigui la implantació eòlica massiva

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) demana a totes les organitzacions, entitats i a la societat civil el màxim recolzament en la primera gran manifestació de l'any que s'ha convocat a Barcelona, el 30 de maig, amb l'objectiu de fer sentir a tot Catalunya les problemàtiques del territori. Més enllà de la denúncia dels perills que corren el riu Ebre i el Delta, des de la plataforma ebrenca volen visualitzar i denunciar agressions com el cementiri nuclear o la implantació eòlica massiva 'que recau de nou a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre'.
ebre aigua transvasament
Comparteix
   


Etiquetes
La PDE demana que la concentració sigui una 'gran festa' per fer sentir la veu més enllà del territori i perquè també es desperti l'atenció de la Unió Europea.

La desena Assemblea General de la Plataforma de l'Ebre (PDE) va concloure ahir al vespre a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa amb la convocatòria de la primera gran mobilització de l'any, que tant de temps fa que s'anuncia. Serà el 30 de maig i a la ciutat de Barcelona amb l'objectiu que els problemes del territori, els del riu Ebre i també les 'amenaces eòliques i nuclears', 'es coneguin a tot el país'.

Abans, portaveus i representants de la PDE van recordar les denúncies que clamen des de fa mesos en referència als nous plans hidrològics de conca, i en concret el pla hidrològic de la conca de l'Ebre on no s'especifica encara quins han de ser els cabals mínims de cada tram del riu i que podria posar en perill la conservació del Delta de l'Ebre. També van tornar a insistir que els regadius Xerta-Sènia i Segarra-Garrigues són, més que canals de reg, 'minitransvasaments encoberts cap a Castelló i Barcelona' i van anunciar el compromís acceptat per la Unió Europea, la setmana passada a Madrid, per estudiar i analitzar l'ús real que han de tenir aquestes dues xarxes d'abastiment d'aigua.

Es va tornar a fer pal·lesa també la decepció de la PDE amb el govern actual. La lluita iniciada amb el PHN, justament fa deu anys, es va fer enfront dels dos partits que ocupen ara l'oposició al Congrés i al Parlament. Els canvis de model de desenvolupament que el nous governs prometien per a les Terres de l'Ebre no han arribat, s'han tornat a viure situacions crítiques amb el decret de sequera de Catalunya de fa dos anys, i la PDE, decebuda, ja no vol cap recolzament polític en la seva lluita. Tot i això, demanen als representants polítics de les Terres de l'Ebre el seu compromís per solucionar els problemes actuals, vagin o no en contra dels seus partits, i també han demanat al Govern català que 'veti qualsevol pla que posi en perill el riu, el Delta i les Terres de l'Ebre'.

Crida al recolzament social
La Plataforma ebrenca fa tres mesos que realitza xerrades a diferents poblacions del territori per explicar les seves queixes i denúncies sobre el pal hidrològic de conca de l'Ebre. La PDE ha detectat 'molta descoordinació, desinformació, desafecció i desmobilització' en la lluita a favor del riu. Manolo Tomàs, portaveu, creu que molta gent ha cregut que el perill del PHN ha acabat i ha demanat el màxim recolzament social perquè la feina de la PDE es materialitzi de nou. Les grans mobilitzacions de la plataforma antitransvassista sempre han tingut grans respostes i han aconseguit frenar i pressionar els governs. Aquest és justament l'objectiu que cerca la PDE de nou, just quan compleix una dècada de treball, i 'perquè aquesta lluita acabi d'una vegada per totes'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Francesc fletxa Jesus i Maria
10 de juny de 2010, 10.20 h

jduh uhdrbuh uiqwhp8uej njeruih iwaeni mdjfi jjiweuji uhytrop iejkh oerue9u oneur 8u'9ur 09utr0hweppqpw9u iej ruqe uwo iu3hruh90qu uruifohi kbna ioer uihsrohofvnhj oheroj pweohrgh otrhohtih oiehroih oheroh euru wrh erho euorh eourhoqh werohgeif hewisnv usvi shfuiqw jo mcfofnm ksweozn


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.