directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSM vol restablir els ponts amb Entesa per Mallorca i proposarà a ERC una confederació

Proposarà que els republicans siguin el referent d'esquerra nacionalista a Catalunya, mentre que la formació de Biel Barceló jugarà aquest paper a les Illes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'assemblea de militants del PSM-Entesa Nacionalista va aprovar ahir la proposta d'estratègia per afrontar les properes eleccions al Parlament i als Consells insulars previstes per al 2011, consistent en mirar de bastir una plataforma electoral 'nítidament nacionalista, nítidament progressista i nítidament ecologista'. És per això que el partit 'negociarà amb Entesa per Mallorca i amb les candidatures locals independents de caràcter nacionalista per tal d'integrar-les en la Federació', a més a més que farà una proposta de confederació a ERC perquè els republicans siguin el referent d'esquerra nacionalista a Catalunya, mentre que la Federació PSM-EN en sigui el referent a les Illes.
PSM, assemblea, PSM-Entesa
Comparteix
   


Etiquetes
El PSM també ha acordat negociar amb Els Verds perquè s'integrin a la coalició electoral, alhora que també obrirà negociacions amb la formació resultant del procés de refundació d'EUIB en el cas que s'acabi deslligant d'Izquierda Unida.

La proposta ha estat aprovada amb un 80,5% dels vots favorables, un 9,2% de contraris i un 10,3% d'abstencions.

Segons que va explicar el secretari general de la formació, Biel Barceló, 'el PSM-EN manté l’aposta per avançar cap a la unió de l’espai del nacionalisme, l’esquerra i l’ecologisme d’aquest país amb l'objectiu de bastir una alternativa sòlida, coherent i creïble a la dreta espanyolista i al bipartidisme PP-PSOE, amb vocació majoritària, amb projecció de futur i que avanci cap a l'exercici del dret de decidir del nostre poble'.

Barceló va expressar que 'la voluntat del PSM-EN a mitjà termini és articular propostes que garanteixin la continuïtat de les majories progressistes i nacionalistes, de manera que es puguin revalidar les polítiques dels actuals governs. L’actual situació social i econòmica exigeix polítiques progressistes i que ens permetin avançar com a país'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.