directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Kenneth Gibson (SNP): 'Al Regne Unit només es parla de Catalunya pel Barça i per les consultes'

Més de 500 persones participen a l'acte central de la campanya del 28-F al Vendell

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El Vendrell ha acollit aquest diumenge l'acte central per a les consultes sobiranistes del pròxim diumenge 28 de febrer, en la que ja s'hi han adscrit prop d'una vuitantena de municipis. Més de 500 persones han assistit a la trobada tot i el fred i la pluja, on s'ha demanat la màxima participació i implicació de la ciutadania de cara diumenge vinent. L'alcalde d'Arenys de Munt (Maresme) i impulsor de les consultes, Carles Móra, ha explicat que aquesta nova cita amb les urnes té un 'major grau de maduresa' respecte les anteriors. Per la seva banda, el diputat per l'Scottish National Party (SNP) Kenneth Gibson ha explicat que al Regne Unit només s'ha parlat de Catalunya pel Barça i per les consultes, i ha assegurat que el moviment independentista català és una 'font d'inspiració' per a Escòcia.
SNP Kenneth Gibson
Comparteix
   

La coral 'El Poble que Canta' ha obert l'acte central de campanya amb el 'Cant de la Senyera', mentre que el batlle del El Vendrell, Benet Jané, ha donat la benvinguda als assistents. A mesura que avançava la jornada han intervingut representants de les comissions organitzadores de Cardona, el Vendrell, a més de la de Carles Móra, batlle d'Arenys de Munt, municipi precursor de les consultes a Catalunya. També hi han estat presents portaveus de les comissions de Llorenç del Penedès, Xerta, Llinars del Vallès, Alella, Caldes de Montbui i de Sant Quirze del Vallès, així com representants de la Plataforma Vegueria del Penedès.

Els discursos d'Enric Canela, de Deumil.cat i d'Elisenda Paluzie com a representant de Sobirania i Progrés han precedit el discurs del diputat escocès Kenneth Gibson, qui va fer història en esdevenir el primer regidor del SNP en arribar a l'Ajuntament de Glasgow, bastió del partit laborista. A les següents eleccions, el partit nacionalista va passar d'un a 22 regidors.

Des del 2007, l'Scottish National Party governa en minoria al Parlament i la seva prioritat electoral és el referèndum d'autodeterminació per Escòcia. 'No estem interessats en cap coalició que no tingui com a prioritat la independència' ha assenyalat el polític escocès a l'ACN. Pel que fa a les consultes sobiranistes de Catalunya, assegura que 'és magnífic el que està passant'. Ha comentat que 'del que passa a Espanya i Catalunya ningú en sap res al Regne Unit', si s'exceptua 'quan el Barça va guanyar la Champions' i, precisament, les consultes.

Per la seva part, l'alcalde arenyenc ha destacat la importància de la 'unitat' per dur a terme cites com les del 28 de febrer. 'Cada vegada queda més palès que les consultes populars són una concreció que farà que el país es bellugui' ha declarat Móra. 'Hem de treballar tots conjuntament, entitats, associacions, plataformes' ha continuat 'el que no pot ser admissible de cap de les maneres és que els partits en puguin treure profit de tot això' ha constatat.

En aquest sentit, Carles Móra ha assenyalat que sobre les consultes 'qui ha de treure profit ha de ser el poble català' i que 'cap dels partits pot escombrar cap a casa'. Per això, recomana a les formacions polítiques que 'es bolquin de manera generosa' en aquestes propostes sense aprofitar-se'n de manera interessada.

La música ha estat l'eix vertebrador de l'acte d'aquest diumenge. Han actuat, entre d'altres, el cantant i fundador del grup Sau, Pep Sala, qui ha interpretat diversos temes, entre aquestes una versió acústica del 'Boig per tu', una de les cançons més cèlebres de la banda i que cantava el desaparegut Carles Sabater. Tampoc ha faltat 'El Cant dels Ocells', la peça més coneguda d'un dels ciutadans del Vendrell més il·lustres: el violoncelista i compositor Pau Casals. El tema l'han interpretat un alumne de l'Escola de música del municipi.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
21 de febrer de 2010, 23.58 h

Carles Mora, impulsor de les consultes ?
No em feu riure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.