directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sindicats i ICV-EUiA es manifesten en contra de la jubilació als 67 anys

La marxa començarà a Plaça Urquinaona a les 18.00 hores i es desplaçarà fins a delegació del Govern

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una delegació d’ICV formada pels diputats i diputades Dolors Camats, Jaume Bosch, Laura Massana i Laia Ortiz, conjuntament amb el president del grup municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, i els vicepresidents d’ICV, Lluís Moreno i Mercè Claramunt, participen aquest dimarts a la manifestació 'No a la jubilació als 67 anys' de la ciutat de Barcelona. Aquesta marxa forma part d'un conjunt de protestes convocades per CCOO de Catalunya i UGT contra la proposta de retardar l'edat de jubilació als 67 anys, una de les mesures aprovades pel Consell de Ministres del Govern espanyol el divendres 29 de gener. La mobilització començarà a Plaça Urquinaona, a les 18.00 hores, i es desplaçarà fins a delegació del Govern a Catalunya (Plaça Palau).

Comparteix
   

La resta de poblacions que també es manifestaran contra aquesta mesura sota la convocatòria de CCOO de Catalunya i UGT són:  Lleida (18'30h a l'avinguda Catalunya, 2-seu de CCOO-); Girona (18'00h, Plaça de la Independència); Tarragona (19'00h, a la Rambla Nova - a l'estàtua dels Despullats-) i Tortosa (19'30h, al CAP del Temple).

Herrera i el front comú català contra el perllongament de la vida laboral

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Joan Herrera, ha donat suport a la manifestació que els sindicats han programat contra el retard de l'edat de jubilació fins als 67 anys. Herrera s'ha mostrat partidari de fer un front comú entre tots els partits polítics catalans per evitar que es perllongui dos anys la vida laboral, i satisfet amb la possibilitat que es pugui produir un acord entre les forces polítiques amb representació al Parlament en matèria de lluita contra la crisi. Herrera s'ha reunit amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez. Tots tres han demanat al govern espanyol una política de jubilacions 'sensata'.

Herrera ha justificat el suport d'Iniciativa a la manifestació de demà afirmant que 'no és el moment' de plantejar el retard de l'edat de jubilació, ja que el balanç de la Seguretat Social és positiu i les projeccions demogràfiques per sí soles no són un argument suficient, ja que el govern espanyol no ha tingut en consideració el canvi de model productiu ni les millores en la productivitat de l'economia que s'albiren pels propers anys.

Pel que fa a les propostes que ICV farà per combatre la crisi estan orientades a exigir al sector financer que tornin a concedir crèdit. També farà propostes sobre el Fons de Reestructuració d'Ordenació Bancària (FROB), la progressivitat dels impostos i de lluita contra l'evasió fiscal.

Gallego també aposta per un acord polític a Catalunya
Per la seva part, el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, s'ha mostrat confiat que es pugui arribar a un acord entre tots els partits, com ja s'ha aconseguit abans amb les 30 mesures per fer front a la crisi o el pacte nacional d'infraestructures. El secretari general d'UGT també ha opinat que un acord polític a Catalunya seria 'necessari i molt positiu'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.