directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La PDD titlla de 'barbaritat' considerar delicte electoral la recollida de signatures durant les eleccions espanyoles

Onze persones de l'Alt Penedès hauran de declarar aquesta setmana

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) ha dit que és una 'barbaritat' plantejar-se considerar delicte electoral una recollida de signatures que es va dur a terme durant les passades eleccions espanyoles a Vilafranca del Penedès. Un grup d'onze persones han estat citades a declarar aquest dimecres perquè se'ls imputa un possible delicte electoral. En una roda de premsa duta a terme aquest dilluns a la seu de la PPD, a Barcelona, han manifestat que 'aquesta situació denota una baixa qualitat democràtica de l'estat espanyol'. L'objectiu de la recollida de signatures era formular una petició al Parlament perquè demanés la transferència a la Generalitat de la competència per la convocatòria de referèndums.
signatures pdd
Comparteix
   


Etiquetes
Aquest dilluns a migdia s'ha celebrat una roda de premsa a la seu de la PDD, presentada pel president de l'entitat, Josep Cruanyes, i amb l'assistència de persones a les quals el jutjat d'instrucció número 2 de Vilafranca ha obert diligències per delicte electoral.

Han estat cridats a declarar per esmentat jutjat el dia 24 de febrer a dos quarts de deu: Roser Armengol, Jaume Claramunt, Roger Fuentes, Carles Mercader, Imma Mestre, Josep Maria Mestre, Xavier Navarro, Esther Ponsa, Raimon Soler, M. del Carme Travesset, Albert Vidal. Se'ls imputa un possible delicte electoral arran de recollir signatures el dia de les eleccions generals del 9 d'abril de 2008 a Vilafranca del Penedès.

Els fets que se'ls imputen és recollir signatures per la iniciativa popular de 'Decideixo decidir' que va formular una petició al parlament de Catalunya en el sentit que demanés la transferència a la Generalitat de la competència per la convocatòria de referèndums. Aquesta iniciativa que va tenir més de setanta mil signatures de suport va ser exposada en una sessió de la Comissió de Peticions del parlament de Catalunya.

Els imputats han manifestat la 'barbaritat que suposa la incoació de diligències, atès que estaven duent a terme una iniciativa recollida legalment dins del dret de petició, que amb posterioritat seria admesa a tràmit per part del Parlament de Catalunya'



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
23 de febrer de 2010, 10.26 h

Quan els catalans se'n adonaran que estem vivint o revivint les més cavernoses èpoques d'en Franco, que com el Cid, va guanyar una batalla després de mort. Quan se'n adonaran els renegats de CiU, que amb la seva actitud pro madrit, a la que no facin els deures bé, se'ls carregaran a tots ???. Que n'és de lamentable haver d'apel·lar al bon seny d'aquest renegats ???. He de reconèxer que en Franco, seguit dels peperos i sociates, va saber fer les coses bé. Si els catalasn no ens redrecem, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
23 de febrer de 2010, 08.49 h

En canvi per als espanyols autoritzar manifestacions feixistes és la cosa més normal del món.Com més aviat marxem d´aquesta merda d´estat que anomenen espanya millor per tots.La independència no és cap ideologia és una necessitat de primer ordre.Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.