directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Només CiU dóna suport a retardar la jubilació fins els 67 anys

La resta de partits de l'Estat rebutgen la proposta de Celestino Corbacho

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ministre de Treball espanyol, Celestino Corbacho, ha defensat que l'edat de jubilació passi a ser dels 65 als 67 anys per l'increment de l'esperança de vida a l'estat espanyol i el retard en la incorporació al mercat de treball, però la proposta només ha estat ben rebuda per CiU, que comparteix amb Corbacho la necessitat de discutir i retardar l'edat de la jubilació i el període per calcular les pensions. PNB, ERC i IU han demanat la retirada de les propostes del ministre del PSOE, mentre que BNG i UPyD han reclamat 'més concreció' i el PP ha dit que el govern espanyol no està 'legitimat' per presentar cap modificació per la incapacitat amb la qual està afrontant la crisi. El revés al ministre arriba hores abans de la manifestació convocada per sindicats i ICV contra l'endarreriment de l'edat de jubilació.
celestino corbacho atur
Comparteix
   


Etiquetes
Corbacho també ha demanat 'reflexió i debat' per valorar si cal modificar el període per calcular les pensions, per tal d'evitar que el procediment del càlcul penalitzi als treballadors que són acomiadats al final de la seva vida laboral. També ha plantejat acabar amb 'la cultura de la prejubilació anticipada'. Ha assegurat que amb el PSOE les aportacions complementàries privades mai seran les principals de les pensions, però sí que ha considerat 'oportú' utilitzar-les.

Tots els partits que fan oposició al govern espanyol han criticat les formes del govern espanyol per presentar la reforma de les pensions, però CiU ho ha fet més suaument. Només Carles Campuzano, ha apel·lat a la 'responsabilitat' des diferents partits per trobar el consens i ha dit que el seu grup 'ajudarà a que tot surti bé' perquè 'abans o després haurem de parlar de l'edat de la jubilació' tot i que considera que ara 'no toca'. També ha dit que no veu malament l'ampliació del període de càlcul a tota la vida del treballador.

Per part del PP, Tomás Burgos ha assenyalat que el govern espanyol ha obert el debat de la reforma de les pensions 'de la pitjor manera possible', generant un 'soroll innecessari' i provocant el rebuig dels agents socials i els sindicats. Ha defensat que el govern ha decidit tractar en aquest moment de la reforma de les pensions per la crisi i no per motius demogràfics. El PP considera que el govern espanyol no està 'legitimat' per demanar esforços perquè 'no compleix les seves obligacions financeres'. Tant la representant del BNG, Olaia Fernández Dávila, com la d'UPyD, Rosa Díez, han criticat les formes del govern i han demanat més concreció en les propostes.

El diputat d'ERC, Joan Tardà, ha demanat a Corbacho que retiri la seva proposta. Ha dit que no entén per què el ministre no ha començat la seva intervenció 'renegant de l'estupidesa de retardar l'edat per rebre allò pel que has estat tota la vida cotitzant' i ha dit que en un moment amb un alt percentatge d'atur dels joves no té sentit ampliar l'edat de la jubilació. El portaveu del PNB, Emilio Olabarría, també ha exigit que el Pacte de Toledo 'torni a començar de zero'. El diputat d'IU Gaspar Llamazares també ha demanat la retirada de la proposta perquè significa una 'amputació' d'un 'símbol' que és la jubilació als 65 anys.

La portaveu del PSOE, Isabel López i Chamosa, ha defensat la proposta del govern espanyol i ha dit que anirà a la manifestació del dimarts convocada pels sindicats. Per altra banda, Corbacho ha acabat la seva última intervenció demanant el consens per elaborar un document per tal de modificar el sistema de pensions que ha assegurat que el govern espanyol es farà seu.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Laportista fletxa Cornellà de Ll.
23 de febrer de 2010, 20.37 h

Tens raó Quim. Jo no penso jubilar-me al 67, ni als 65 ni mai, perquè encara no he trobat feina i si segueixen governant partits d'esquerra no hi haurà ni feina, ni independència. Així que me la jugaré a cegues amb els de RCAT. Total ja no podem perdre res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de febrer de 2010, 10.54 h

Los hay que siempre dicen lo mismo, en todos los temas son LOROS, a los que no se les a enseñado más.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
23 de febrer de 2010, 08.54 h

Una altra prova més de que Ciu,psc-psoe i pp són la mateixa merda amb diferent pudor.Encara en teniu ganes els treballadors catalans de votar Ciu,Psc-psoe o pp? de vegades penso que som un país de masoquistes.Quan deixarem d´amagar el cap sota l´ala i adonar-nos d´una vegada que la única sortida digna és la INDEPENDÈNCIA i que per començar cal només votar partits independentistes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.