directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Un cotxe bomba explota al Nord d'Irlanda en ple procés per la transferència de Justícia i Interior

Tots els partits, unionistes i republicans, han condemnat l'atac

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un cotxe bomba ha explotat la nit de dilluns davant dels jutjats de Newry, al Nord d'Irlanda. La bomba només ha causat danys materials perquè la policia ha pogut evacuar la zona després de rebre diverses trucades avisant de la col·locació de l'explosiu. La policia sospita dels dissidents republicans que s'oposen al procés de pau com els autors de l'atac. L'atemptat és el més fort que hi ha hagut al Nord d'Irlanda amb cotxe bomba des de 1998. En les darreres setmanes, la policia ha atribuït a l'IRA Autèntica –el grup dissident republicà- la col·locació de diversos explosius i bombes de morter de poca potència. Tots els partits, unionistes i republicans, han condemnat l'atac.
cotxe bomba
Un cotxe bomba explota al Nord d'Irlanda. Font: BBC

Comparteix
   


Etiquetes
L'atemptat en cotxe bomba d'aquest dilluns a Newry arriba poques setmanes després que el Partit Unionista Democràtic i el Sinn Féin arribessin a un acord per la transferència de les competències de Justícia i Interior a Irlanda del Nord. La dissidència republicana, que s'oposa al procés de pau i al pacte de govern entre el DUP i el Sinn Féin, ha protagonitzat diversos atacs contra seus judicials i policials de l'Ulster en les darreres setmanes, en un intent de desestabilitzar el procés.

El secretari d'Estat del govern britànic per Irlanda del Nord, Shaun Woodward, ha assegurat en un comunicat que 'el millor missatge que és pot donar [als violents] és un rebuig contundent de la violència a través de la finalització del procés d'autogovern'. Woodward ha afegit que el vot, el 9 de març, a l'assamblea d'Irlanda del Nord per la transferència de Justícia i Interior serà un missatge pel 'petit nombre de dissidents criminals' perquè entenguin 'que mai tindran l'oportunitat de tirar enrere els èxits del procés de pau'.

Només fa tres dies, els dissidents van col·locar una bomba de morter que no va explotar a la comissaria de policia de Keady. El gener, un policia va resultar greument ferit després que detonés una bomba sota del seu vehicle. Diverses comissaries han estat objectiu d'atemptats de poca intensitat en les darreres setmanes. Els últims atacs mortals de l'IRA Autèntica van ser el març del 2009, quan els dissidents van assassinar dos soldats britànics a la base de Massereene i van matar un policia d'un tret a Craigavon.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.