directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els eurodiputats catalans treballaran plegats per millorar la presència del català a la UE

Els representants catalans al Parlament Europeu, amb excepció del PP, s'adhereixen a un full de ruta proposat per Horitzó Europa

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

En un acte celebrat aquest dimecres al Parlament Europeu, a Brussel·les, els eurodiputats Maria Badia (PSC-PSOE, PSE), Oriol Junqueras (ERC, ALE), Raül Romeva (ICV, Verds) i Ramon Tramosa (CiU, ALDE) s’han adherit públicament a un full de ruta proposat per Horitzó Europa per millorar el reconeixement de la llengua catalana a les institucions de la UE mentre la seva plena oficialitat no és possible. L’objectiu del full de ruta comú és treballar durant un any per consolidar els petits avenços que s’han produït fins avui, donar resposta a les mancances detectades, com ara la substitució de l'únic traductor de català a la CE per un de castellà,  i aprofitar algunes oportunitats i escletxes legals i pràctiques existents.


maria badia, oriol junqueras, raül romeva, ramon tremosa
Els eurodiputats catalans Maria Badia, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Ramon Tremosa.

Comparteix
   

La secretària d’Horitzó Europa, Elena Rodríguez, ha destacat a la presentació del full de ruta 'el fet que Viviane Reding, impulsora de la coneguda resolució del Parlament Europeu en favor del català ara fa 20 anys i guardonada amb la Creu de Sant Jordi pel seu suport a la llengua, sigui la nova comissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania i el fet que l’Estat espanyol ostenti la Presidència rotatòria de la UE s’assenyalen com a possibles suports per a l’estratègia catalana'.

El full de ruta al qual s'han adherit els europarlamentaris catalans identifica cinc matèries en les quals es pot treballar els propers 12 mesos que abraça des de la completa aplicació i millora dels acords signats entre l'Estat espanyol i les institucions comunitàries fins la creació d'una versió catalana del portal web oficial de la UE o la consolidació de l'única plaça de traductor en llengua catalana que hi ha a la Comissió Europea. Així llavors, i per tal de rendir comptes dels resultats assolits amb la feina, Horitzó Europa convidarà els eurodiputats a fer un balanç anual.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jordi fletxa la Garriga
24 de febrer de 2010, 15.44 h

La foto és del debat de les europees, no de la presentació de la iniciativa d'Horitzó. No treguem les coses de mare senyores i senyors.

En qualsevol cas, moltes felicitats als impulsors! Molt bona feina!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tip fletxa Barcelona
24 de febrer de 2010, 15.27 h

Tots són iguals i ben amics, encara que de portes enfora es llencin els plats al cap. Tots miren pels seus interessos, els seus dous i els seus prestigis. Per això ens utilitzen i per això el meu serà un vot en blanc


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jo mateix fletxa Lloret de Mar
24 de febrer de 2010, 14.01 h

Jo mai de la vida me deixaria fer una fotografia amb un enemic de Catalunya com el vidal quadras. TOTALMENT INACCEPTABLE PER PART DE L´ORIOL JUNQUERAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.