directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod demana un acord dels partits per articular un front català anticrisi

Vol que el Parlament encomani al Govern 'la responsabilitat de negociar, en bloc, a Madrid'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, aposta perquè tots els partits arribin a un acord unitari al ple monogràfic del Parlament i que encomanin al Govern 'la responsabilitat de negociar, en bloc, a Madrid, les polítiques' que permetran enfilar la recuperació econòmica. En un article al seu blog, Carod-Rovira ha assenyalat que els grups polítics haurien d'assumir 'un compromís de donar suport unitàriament a aquestes mesures al Congrés', fent, així, un front català anticrisi. En una setmana marcada pel ple monogràfic sobre la crisi, assenyala que en aquest ple 'totes les sensibilitats polítiques que hi són representades, sense excepcions', haurien de demostrar que tenen 'la capacitat de trobar la màxima unitat i cohesió'.
El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira
El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira

Comparteix
   


Etiquetes
En l'article, 'Pacte de confiança', publicat al seu blog, Carod-Rovira considera que l'única manera que hi ha 'd'injectar confiança en la societat és demostrar que tenim capacitat de pacte, idees estratègiques clares i voluntat de concretar-les'. 'Si totes les forces polítiques presents al Parlament creuen que el país té futur i estratègia, i coincideixen en la necessitat de reformes econòmiques per recuperar ocupació i potència industrial, com podríem justificar no arribar a un acord polític? Com podríem explicar la manca d'entesa?', pregunta. Acte seguit, 'a Catalunya, aquesta entesa s'ha de visualitzar al Parlament'.

El vicepresident es mostra segur que a Catalunya es podrà arribar a un acord sobre 'com fer una proposta seriosa per convertir el decàleg de bones intencions que és la Llei d'Economia Sostenible en una veritable proposta de política econòmica pública que assegui les bases que han d'encarrilar la sortida de la crisi'.

Segons Carod-Rovira, 'cal garantir que els recursos arribin a les pimes i no s'encallin a les oficines bancàries, que el frau fiscal s'abordi en tota la seva dimensió, o que se superin les contradictòries mesures en la política de R+D'. En aquest context, manifesta que 'aquestes són les mesures que afecten especialment Catalunya per la seva potència exportadora i industrial'. 'Cal que la llei encari les reformes que s'han d'afrontar i això també és responsabilitat nostra', afegeix.

Carod-Rovira creu que 'l'oposició té l'obligació de demostrar que les seves estratègies per superar aquest moment econòmic advers no són excloents ni corporatives i que, lluny de l'efervescència electoralista, poden ser assumides, en part, per la resta de forces'. 'El pacte ens permetria dissenyar el futur per aclaparador que sigui el nostre present. És vital que la ciutadania visualitzi la ruta a seguir per sortir, des de Catalunya, d'aquesta crisi econòmica que també ho és de confiança'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
24 de febrer de 2010, 14.05 h

Si el que ens vols dir és que el P$C-P$OE fará qulcom per Catalunya encara que s'hagi d'enfrontar a la seua central de Madrid, no cal que t'hi esforcis, sabem del cert que no passará, i que a més ens estan intentant manipular.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
23 de febrer de 2010, 17.22 h

Carod a vivido del cuento toda su vida, en los estudios de la carrera que tiene, no hay suspensos, como se ve los mediocres la aprueban.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de febrer de 2010, 17.12 h

La crisis la fomentan individuos como Carod, sin norte, hoy blanco y mañana negro, no tocan de pies en el suelo, al haber sido funcionario toda la vida, no conecta con la realidad.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Borrell fletxa Barcelona
23 de febrer de 2010, 17.09 h

Demana, demana per quan no n'hi hagi, que només et queden dos Telenotícies. Només espero que a ningú se li acudeixi buscar-te un retir daurat en alguna gran empresa o institució pública o privada. Catalunya no et mereix ni t'ha merescut mai ni elloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.