directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 17:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Catalunya sí donarà assistència sanitària als immigrants irregulars

El conseller de Salut justifica la mesura contrària la govern de Rajoy per una qüestió de "solidaritat" i també de "salut pública"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha confirmat aquest dimecres que Catalunya garantirà l'atenció sanitària als immigrants irregulars en les mateixes condicions que fins ara, tot i l'entrada en vigor del reial decret sobre salut del govern espanyol que nega la targeta sanitària a aquest col·lectiu. En resposta a una interpel·lació del grup parlamentari d'ICV-EUiA al ple, Ruiz ha assegurat que, mentre les persones que es troben en aquesta situació no obtenen la nacionalitat que els dóna dret a assistència sanitària, el Govern li donarà aquest dret. Ho farà, ha dit, per una qüestió de "solidaritat", ha dit, però també de "salut pública", per evitar que es propaguin malalties que ja estan radicades.

Comparteix
   

El conseller de Salut ha explicitat la seva opinió desfavorable al decret impulsat pel govern espanyo sobre la salut i que pretén reduir la despesa en aquest àmbit en 7.000 milions d'euros. Segons ha dit, aquesta posició ja ha estat traslladada pel Govern a la ministra del ram, Ana Mato. Entre altres discrepàncies, Ruiz ha destacat el fet que es deixi sense assistència als immigrants irregulars. La mesura respon a la crida d'atenció que es va fer des d'Europa per tal que es regulés la situació, ha afirmat, però la manera en què s'ha fet no és la correcta, ha afegit. 

Segons Ruiz, el fet que aquest col·lectiu no disposi de targeta sanitària -per tal d'evitar que pugui accedir directament a la targeta sanitària a qualsevol país de la UE- no ha de significar que es quedin sense assistència. En aquest sentit, el conseller ha anunciat que almenys Catalunya garantirà l'assistència "mentre no tinguin la nacionalitat que els hi doni el dret" per tal que sigui atesos en les mateixes condicions que ho eren fins ara. 

A banda de la "solidaritat" de Catalunya amb els immigrants irregulars, Ruiz ha argüit raons relacionades amb la salut pública. Segons ha dit, Catalunya no es pot arriscar a deixar sense atenció sanitària a persones que vinguin de països on tenen un nivell inferior de salut pública i es propaguen malalties que aquí estan eradicades. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
J.S. fletxa Sabadell
10 de maig de 2012, 12.02 h

Per evitar problemes de salut i alhora protegir els catalans, el que han de fer, en lloc de donar-los targeta sanitària, és fotre'ls fora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ton fletxa BCN
10 de maig de 2012, 11.19 h

On hi diu "Catalunya sí donarà assitència sanitària" hi hauria de dir: "Catalunya sí que donarà assitència sanitària"

Prou de catanyol!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
pasbort fletxa Vila-real
10 de maig de 2012, 10.54 h

Gracies a aquesta gent estem VIVINT? com a REIS!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
AMO fletxa Barcelona
10 de maig de 2012, 10.52 h

Fantàstic Sr. Ruiz, així vindran tots els immigrants de tota espanya a Catalunya, i qui ho pagarà? NATURALMENT, nosaltres, els catalans! N'estic farta de ser tan SOLIDÀRIA .................. ja no ho vull ser més. I, les MALALTIES (senyors, aprenguem bé la nostra llengua) que porten de fora, no es poden controlar d'alguna manera?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
MAC fletxa Vic
10 de maig de 2012, 09.57 h

Per què quan els d'aquí volem anar a qualsevol país tercermundista ens hem de vacunar de tantes coses ??? se suposa que per l'existència d'enfermetats que aquí no tenim o ja estan erradicades. Doncs per què quan una persona d'aquests països ve aquí no se la sotmet a cap examen mèdic (a no ser que els rescatin al mig del mar) ????
Ens podria dir el sr.Ruiz quan ens costa a la sanitat catalana atendre als TURISTES sudamericans, africans o asiàtics (o fins i tot de l'estat espanyol) que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa barna
10 de maig de 2012, 09.27 h

La resposta és de llibre, porten enfermetats al nostre país que no tenim, però mai han posat mesures per saber si en porten i que representen per nosaltres, entra tothom i no es valora la seva salud, és clar, després ens lamentem. La llei de immigració s'hauria de regular, patim les conseqüències i evidentment hem de ser responsables quan el problema es presenta. Les polítiques sempre endarrerides i apa! a posar solucions sense solta ni volta, anar fent sense pressa regalimant tendres... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.